K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Laturi kotipihaan, näin onnistut!

Laturi kotipihaan, näin onnistut!

Kodin talous
Taloyhtiöt voivat hakea tukea sähköautojen latauspistokkeisiin tänäkin vuonna. Mistä siinä on kyse ja miten saat projektin käyntiin taloyhtiössäsi?

LADATTAVIEN AUTOJEN yleistyminen on saanut monet harkitsemaan auton vaihtoa ja kotilatausmahdollisuutta. Rivi- ja kerrostalot sekä taloyhtiöiden omistamat pysäköintiyhtiöt voivat hakea avustusta sähköautojen latausinfran rakentamiseen Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:lta. Haku on jatkuva, eli hakemuksen voi tehdä verkkopalvelussa koska tahansa.– Tänä vuonna avustukselle on varattu 5,5 miljoonan euron määräraha. Se tarkoittaa noin 9 000 latauspaikkaa, Kari Lappalainen ARA:sta kertoo.

Avustusta saavien lopullinen määrä riippuu hankkeiden kustannustasosta. Jotta tukea voi hakea, latauspaikkoja pitää olla taloyhtiössä vähintään viisi. Avustus kattaa 35 prosenttia toteutu-neista kustannuksista (enintään 90 000 euroa). Tuen voi saada 50 prosentin suuruisena, jos ainakin puolella paikoista voi ladata 11 kW:n tai isommalla teholla. Mahdollisuus ladata sähköautoa kotipihassa on askel kohti sähköautokannan kasvua. Sähköautoja tarvitaan lisää, jotta Suomen päästövähennystavoitteet voidaan saavuttaa. Tämänhetkisen kansallisen energia- ja ilmastostrategian tavoite on yli 500 000 sähkökäyttöistä autoa vuoteen 2030 mennessä.

Entä miten idea kannattaa viedä taloyhtiön hallitukseen? Perusteluna kannattaa tuoda esille latausinfran tuoma arvonnousu: latausmahdollisuus voi nostaa taloyhtiön asuntojen arvoa jo lähivuosina. Kaiken A ja O on huolellinen hankesuunnitelma: kannattaa kartoittaa taloyhtiön sähköinfra ja sen sopivuus lataamiseen. Sitten taloyhtiö voi pyytää konsultointia toteutusmahdollisuuksista ja kustannuksista. Jos hanke toteutuu, ARA:n avustus kattaa myös kartoituksen ja hankesuunnitelman laatimisen.

Lue lisää: Ara.fi

Lue lisää sähköautoilusta:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 143 ) Ei ( 29 )
Niksi-Pirkka
Kerma käy ruokaan kuin ruokaan
Parasta ennen päiväysen ohi mennyttä kermaa ei koskaan kannata heittää pois vaan se käy ruokaan kuin ruokaan antamaan lisämakua ja mehevyyttä.
0 1 0
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Tiskirätin voi ripustaa näppärästi kuivumaan astiankuivauskaapin alaritilään pyykinpesussa käytettävän sukkanipistimen avulla. Rätti on helposti saatavilla muttei kuivuessaan tipahda tiskialtaaseen esim. likoamassa olevien astioiden sekaan mikä parantaa keittiöhygieniaa.
0 0 0
Fine diningia kotona
Ei varaa käydä fine dining ravintolassa? Tee kodistasi fine dining ravintola helposti! Valkoiseksi pöytäliinaksi sopii esimerkiksi valkoinen lakana. Valot himmeälle, hieno kattaus kynttilöineen, taustalle musiikkia ja omatekoinen kolmen ruokalajin illallinen, muuta ei tarvita!
1 1 0
Sammalta kiville
Uudella pihalla isot kivet saavat nopeasti kauniinvihreän sammalpeitteen,kun huuhtelet tyhjät piimä-tai juguttipurkit vedellä ja kaadat seoksen kiven päälle. Sammaleen kasvu nopeutuu huomattavasti.
0 2 0
Helpotusta kakun koristeluun
Kakun koristelu ja kerman levitys vaativat pyörivän alustan. Ota mikroaaltouunista lautanen sekä rullilla pyörivä kehikko ja aseta pöydälle kakku sen päällä. Pyörivä kakkualusta on siinä.
0 3 0
Lisäravinne ja kastelupullo kasveille
Lisäravinne / kastelupullo kasveille
Tyhjästä salaatinkastikepullosta saat oivallisen kastelu,- lisäravinteen annostelupullon. Vettä tai ravinnetta ei mene kasveille liikaa, kun puristepullo on helppo käyttää.
0 1 0