Arkeen paluu voi sujua hauskasti huvitellen ja vaatteilla leikitellen. Lapsille valitaan yhä enemmän vaatteita, jotka me aikuiset pukisimme itsekin yllemme ja joita lapset ihastelevat.

Kevyttoppatakit kerrostamiseen

Syksyn alkaessa säät tuntuvat vielä lämpimiltä, mutta vaihtuvat pian viileämpiin aamuihin. Kevyet toppatakit sopivat kevyeen kerrostamiseen ja päivän lämmetessä ne sujahtavat kätevästi takin omaan säilytyspussiin ja mahtuvat pieneen tilaan. Kevyet takit sopivat myös talvea kohti mentäessä kerrastona muiden takkien alla. Ja kultainen väri ihastuttaa pieniä ja aikuisiakin!

Tytöllä kultainen mywear-kevyttoppatakki 34,95 €, suurimmat K-Citymarketit. Mywear-trikoopaita 9,99 €, K-Citymarket.

Pirkka 8-18 puke2

Urheilullisen mukavaa

Erilaiset sporttivaatteet ja -tyyli ovat edelleen kovassa huudossa. Urheilullisen vaatteet kuuluvat arkeen niiden mukavuuden takia. Laadukkaat sporttivaatteet kestävät myös hyvin pesua ja kulutusta. Sporttisten vaatteiden valikoima on lähes yhtä laaja kuin muidenkin vaatteiden.

Tytöllä Adidas Originals Trefoil -verkkaripuku 64,90 € ja Adidas Superstar Foundation -tennarit 64,90 €, The Athlete´s Foot. Iberon kierrerannekorut ja hiuspinnit, K-Citymarket. Pojalla Vans-huppari 55 €, Intersport. Mywear-collegehousut 12,99 €, K-Citymarket ja mywear-trikoopaita 9,99 €, suurimmat K-Citymarketit. Valkoiset Nike Air Force 1 -lenkkarit 82,50 €, The Athlete´s Foot.

Pirkka 8-18 puke3

Säänkestävät takit

Säiden vaihtelu ei enää tarkoita tyylistä tinkimistä. Laadukkaat ja säänkestävät syystakit ovat selkeän simppeleitä tyyliltään. Anna lapsesi valita juuri se takki, joka on mieleinen, ja se hakeutuu ylle ilman taistelua. Tänä syksynä takit ovat isossa nosteessa niinkin paljon, että niitä haluttaisiin pitää yllä joka hetki.

Pojalla musta säänkestävä McKinley-softshell-takki 49,90 € ja mustat Vans Chapman Stripe -tennarit 50 €, Intersport. Musta maastokuvioinen mywear-trikoopaita 9,99 €, suurimmat K-Citymarketit. Kivipestyt farkut 26,95 €, kaupoissa elokuun puolivälissä, K-Citymarket.

Pirkka 8-18 puke4

Tyylileikit

Lapset haluavat yhä enemmän näyttää yhtä tyylikkäiltä kuin teinit ja aikuiset, joiden tyyli muuttuu jopa päivittäin. Lapset kasvavat vauhdilla, joten vaatteita ja kenkiä ei tule hankittua samalla tavoin kun vanhemmilla. Se ei kuitenkaan estä tyylikokeiluja. Anna lapsesi rohkeasti yhdistellä vaatteita, jotta hän saa niistä uusia hauskoja tai tyylikkäitä kokonaisuuksia. Myös kengistä on moneksi, kun ei sitoudu aina samaan kenkäpariin.

Pojalla mywear-huppari 22,95 €, suurimmat K-Citymarketit. Mustat Nike-collegehousut 66,50 €, The Athlete´s Foot. Andiamo Ronnie-lenkkarit 49,90 €, Kookenkä. Tytöllä harmaa mywear-tähtineule 24,95 €, suurimmat K-Citymarketit. Mywear-rusettileggingsit 9,99 €, Iberon aurinkolasit ja toisessa jalassa musta mywear-lenkkari 24,95 €/pari, K-Citymarket. Toisessa jalassa kimaltava hopea Kangaroos Kangashine -lenkkari 39,90 €/pari, Kookenkä.

Lasten syysmuoti 2018

  • College ja verkkarikangas materiaalina ovat vahvassa huudossa.
  • Vahvat värit ja erilaiset pastellit maustavat klassisia sävyjä, ottavat inspiraatiota vanhempien lasten ja aikuisten tyylistä.
  • Trendinä edelleen, isommin ehkä kuin koskaan aiemmin on antaa lasten olla myös supertyylikkäitä, eikä ainaisia ns. tyttö- ja poikavärejä erikseen.
  • Yhtälailla kuten aikuisetkin, anna lasten sekoitella vaatteita ja asusteitaan niin villisti kuin he haluavatkin.
  • Hyvät materiaalit kestävät. Lasten sein haluamat merkkivaatteet ovat monesti kestävämpiä valintoja, joten hintakaan ei loppujen lopuksi tulekaan kalliimmaksi.
  • Aiemmin oli trendikästä yhdistellä sporttivaatteita muuhun tyyliin arjessa, nyt sporttiin pukeudutaan päästä varpaisiin oli tiedossa sporttinen päivä tai ei.
  • Retrolenkkarit ja -tennarit kuuluvat myös lapsille. Yhtä vahvana on 2000-luvun alun jalkinetyyli, joka on retroa tämän päivän lapsille. Eli muun muassa paksuja ja muotoiltuja pohjia, sukkamaisuutta, raitoja, “monsterilenkkareita” sekä simppeleitä, selkeitä malleja kuten Vans ja Converse.
  • Erilaiset kevyet ja paksummatkin takit ovat alkusyksystä isossa nosteessa. Tämä vuosi saattaakin olla se vuosi, kun lapsesi pukee takin ylleen omasta tahdostaan vaikka joka päivä. Tärkeintä on, että lapsi saa valita oman tyylisensä.