K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Kuka tahansa voi auttaa kiusattua

Kuka tahansa voi auttaa kiusattua

Henkilöt
Lähes joka viides lapsi kokee kiusaamista tai loukkaavaa käytöstä itseään kohtaan. K-Marketit yhdessä MLL:n ja tubettajien kanssa kampanjoivat kiusaamista vastaan. Aikuisen muistilista kertoo, kuinka myös sinä voit auttaa kiusattua.

Aikuisen muistilista

  1. Kun huomaat kiusaamiselta vaikuttavan tilanteen, älä ohita sitä. Vaikka et tietäisi, mitä tilanteessa tapahtuu, siihen pitää puuttua. Kiusattua auttaa, että osoitat huomanneesi.
  2. Kysy, mitä tapahtuu. Kiusaavilta voit kysyä, mitä teette. Kysy, tarvitseeko kiusatulta näyttävä lapsi apua.
  3. Pyydä tarvittaessa avuksi toinen aikuinen. Väkivaltatilanteeseen puuttuminen voi olla vaarallista yksin. Pyydä toinen aikuinen mukaan.
  4. Soita tarvittaessa poliisi. Jos tilanteeseen liittyy väkivaltaa, kutsu poliisi. Tarvittaessa poliisi konsultoi lastensuojelua.
  5. Puhu kiusatun kanssa. Välitä lämpöä ja turvaa. Kysy, voitko soittaa lapsen vanhemmalle tai auttaa hänet kotiin. Kerro, ettei kenelläkään ole oikeutta satuttaa muita.
  6. Kerro, että apua on saatavilla. Apua voi saada esimerkiksi koulusta, lastensuojelusta tai MLL:n Lasten ja nuorten puhelimesta ja chatista.

Lähde: Mannerheimin lastensuojeluliitto

K-Marketit ja tubettajat kiusaamista vastaan

P0821 Miisa Rotola-Pukkila nosto

Syksyllä 2020 K-Market Tervapadan kauppias Ville Kestilä auttoi kiusattua poikaa, joka oli tullut Kestilän kauppaan hakemaan turvaa kiusaajiltaan. Kestilä halusi puuttua kiusaamiseen laajemmin ja julisti kauppansa kiusaamisvapaaksi vyöhykkeeksi.

Kestilä haastoi kauppiaskollegansa mukaan sosiaalisessa mediassa, ja yli 100 K-Market-kauppiasta julisti kauppojensa tilat kiusaamisvapauksi vyöhykkeiksi ja turvapaikoiksi.

Elokuussa 2021 koulujen alkaessa K-Market-ketju ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto käynnistävät yhteisen kampanjan, jossa K-Market-ketjun lähes 800 kauppaa Hangosta Nuorgamiin ilmoittautuvat kiusaamisvapaiksi vyöhykkeiksi. Mukana kampanjassa ovat myös huippusuositut tubettaja-vaikuttajat Mmiisas eli Miisa Rotola-Pukkila, Roni Bäck sekä Tixtuu eli Tito Huovila.

Rotola-Pukkila kertoo, ettei epäröinyt hetkeäkään kampanjaan osallistumista: "Minulle on tärkeää olla mukana levittämässä viestiä kiusaamisvapaasta vyöhykkeestä, ja siitä miten muut ihmiset voisi ottaa paremmin huomioon. Toivon, että kampanjan sanoma kantautuisi mahdollisimman monen korviin ja lasten ja nuorten hyvinvointi kouluissa voisi mennä edes hieman parempaan suuntaan. Kuunnellaan, kunnioitetaan ja arvostetaan toisiamme juuri sellaisina kuin olemme.”

K-Marketien ja MLL:n yhteinen kiusaamisen vastainen kampanja jatkuu koko kouluvuoden.

Lue lisää:

Miltä tuntuu mennä kouluun aina peläten? Muusikko Marko Annala ja opiskelija Jim Koskinen kertovat omat tarinansa.

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 20 ) Ei ( 1 )
Niksi-Pirkka
Ostopäätöksen tueksi
Onko vaikea tehdä ostopäätös esim. uuden paidan tai kattilan kohdalla? Mietit onko ostos liian kallis? Vertaa hintaa tuntipalkkaasi tai yhden päivän käyttörahaan, ja mieti onko ostos sen arvoinen. Helpottaa kummasti!
1 2 0
Avaimet turvaan taaperolta
Avaimet turvaan taaperolta
Varastaako taaperosi eteisen pöydällä olevat avaimet, mutta et halua porata vuokra-asunnon seinään reikää avainkaapille? Ei hätää, virkkaa tai solmi avainkipolle amppeli, jonka voit ripustaa naulakkoon. Avaimet ovat nyt turvassa alle metrin mittaiselta näpistelijältä.
3 5 0
Patakintaat sormia lämmittämään
Jäivätkö tumppusi tai hanskasi kotiin, kun lähdit ulos lastenrattaiden kanssa? Kiinnitä patakintaat narulla rattaiden työntöosaan, niin sormesi ei enää palele.
1 1 0
Helposti juustoraastetta
Saat juustoraastetta kädenkäänteessä, pilko juusto paloiksi ja laita se smoothiekoneeseen. Noin 5 sekunnin pyöritys ja juusto on raastettu.
0 3 0
Kaikki hunaja käyttöön
Kun hunajapurkin laidoilla on vielä hunajaa, kaada hieman lämmintä vettä purkkiin, sulje kansi ja ravista, jotta kaikki hunaja sulaa veteen. Kaada lopuksi hunajavesi teen sekaan. Näin saat kaikki hunajat käytettyä ja purkki on puhdas kierrätystä varten!
0 2 0
Joustavaa sidontaliinaa sukista
Sekajätteeseen muutoin joutuvista rikkoutuneista tai muuten käytöstä poistettavista sukista saa kestävää ja joustavaa sidontanarua esim. köynnösten, omenapuunoksien yms. tukemiseen. Leikkaa sukat varresta alkaen noin 2 cm:n lenkeiksi ja pujottele lenkit yhteen naruksi. Yhdestä nilkkasukasta tulee jo pitkä naru!
0 1 0