K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Koko kesä kuumilla hiilillä

Koko kesä kuumilla hiilillä

Piha
Grillaaminen on sosiaalista seurustelua, hillitöntä herkuttelua ja varsinaista kilpavarustelua. Näillä vinkeillä onnistut!

Grillihifistelijät vannovat hiiligrillauksen nimeen, ja kamado-grilli on unelmien täyttymys. Kamado on jykevä, keraaminen, pinnalta lasitettu munan muotoinen grilli, joka kestää käyttöä. Kamadon suuri massa pitää grillin kuumana pitkään, ja sen lämpötilaa on helppo hallita. Siksi kamado soveltuu vaikka ympärivuotiseen grillaamiseen.

  1. Nyt on trendikästä valmistaa koko ateria alkupaloista jälkiruokaan grillillä. Siksi grilliltä vaaditaan useita ominaisuuksia, kuten savustusmahdollisuutta. Grillin käyttöä voi laajentaa lisävarusteilla: parilalla, pannulla, pizzakivellä ja wokilla.

  2. Grillin valinnassa koko on tärkeä kriteeri. Grillin äärellä on usein oman perheen lisäksi vieraita, joten grillin koko on hyvä mitoittaa 50 prosenttia yli oman tarpeen. Grillin valintaan vaikuttaa myös grillauspaikka: parvekkeelle sopii sähkögrilli, veneilijälle kannettava kaasugrilli. Jos pihalla on tilaa, sinne voi pysyttää isonkin grillipisteen.

  3. Uusi hieno grilli on syytä peittää suojapeitteellä, joka pitää grillin puhtaana siitepölystä ja linnun jätöksistä. Hyvät grillaushanskat ovat tarpeen kuumia astioita ja ruokia käsitellessä. Kesäkokki tarvitsee myös tukevat grillipihdit ja puhdistusharjan. Puhdistusharjaan pakkautuu rasvaa, joten harja on syytä uusia kohtuullisin väliajoin.

  4. Grillihiiliä on saatavilla eri kokoisia ja eri puulaaduista. Kamadoon sopii isokokoinen kovapuuhiili, joka soveltuu pitkää aikaa vaativaan barbeque-grillaukseen. Nopeampaan grillaukseen riittää edullisempi ja pienikokoisempi lehtipuuhiili.

  5. Käytä hiilien sytyttämiseen sytyspaloja, villoja tai tuohikäppyrää – keraamiseen kamadoon eivät sytytysnesteet sovi. Piippusytytin taas on hyvä apu perinteisen pallogrillin sytyttämisessä.

  6. Rasvat ja marinadit on syytä puhdistaa grillistä rasvapalon välttämiseksi. Varsinkin kaasugrillin rasvapelti on puhdistettava säännöllisesti. Kaasuletku on syytä tarkistaa huolto-ohjeiden mukaisesti. Hiiligrilliä puhdistettaessa tuhkan ja palamattomien hiilien on annettava jäähtyä palamattomassa astiassa vähintään vuorokausi ennen sekajäteastiaan kippaamista.

Tulinen tekniikkalaji

tulinen tekniikkalaji

Kunnon pihdeillä pihvi ei putoa grilliin eivätkä näpit pala grillihanskoissa. Pienellä varustelulla grilli muuttuu pizzanpaistopisteeksi tai savustamoksi. Puukahvainen Cello-pizzalapio 24,95 €, Cello-sytytysvilla 9,95 €/1 kg, Cello-savustuspuru leppä 1,95 €/3 l, Cello-kalahalsteri 13,95 €, Cello -saksi-grillipihdit 2,95 €, Cello Cutter -pizzaleikkuri 12,95 €, Cello-grillilasta 11,95 €, Cello-pizzakivi 38 cm 36,95 € ja Cello-grillipihdit 11,95 €, K-Rauta.

Kaikenlaisille grillaajille

Valitse grilli koon ja käyttöpaikan mukaan.

grillit tuotekuva

Kannettava kaasugrilli sopii parvekkeelle, veneeseen tai retkelle. Yksi poltin, vankka grilliritilä ja säätimeen integroitu sytytysjärjestelmä. Kaasu-grilli Cello Picnic 139 €, K-Rauta. Hiiligrillissä on lämpömittari, grilli- ja hiiliritilä sekä kahvallinen tuhka-astia. Ritilässä on reikä CCS-pannuille ja pizzakivelle. Hiiligrilli Cello Premium 57, 199 €, K-Rauta. Kamadogrillin etuseinässä on tulpallinen reikä savustuslastujen lisäämiseen. Grillausritilä ja alailman säätöluukku rosteria, yläilman säätöluukku valurautaa. Hiiligrilli Cello Kamado 21, 849 €, K-Rauta.

Asiantuntija Sauli Kajosaari

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 9 ) Ei ( 1 )
Niksi-Pirkka
Kukkien hoito-ohjeet tallessa
Kukkien hoito-ohjeet
Unohtuvatko kukkien hoito-ohjeet helposti? Leikkaa ruukun ympärillä olevasta muovista hoito-ohje ja teippaa se muoviruukkuun. Voit unohtaessa kurkata suojaruukun sisään.
0 1 0
Tikkana talvipäivään
Valele jääkylmällä vedellä silmäsi, kasvosi ja niskasi aamupesun yhteydessä. Nappaa edellisenä iltana kylmän terassin naulaan jättämäsi pyyhe. Kuivaa huolellisesti. Olet taatusti pirtsakkana valmis uuteen päivään pikaisen kylmäkäsittelyn jälkeen.
1 0 0
Meikki pois hellävaraisesti
Helppo tapa poistaa vedenkestäväkin meikki on pyyhkäistä se ripsistä ja kasvoista Pirkka lasten puhdistuspyyhkeillä. Ei silmien kirvelyä ja on tehokas ja edullinen tapa.
0 0 0
Erota oma pyyhkeesi muista
Erota oma pyyhkeesi muista
Kylpylöissä asiakkaat tuovat pesutiloihin kymmeniä samanlaisia, valkoisia pyyhkeitä. Vältät oman pyyhkeesi sekoittumisen merkkaamalla sen värillisellä nauhalla. Tähän soveltuu hyvin uusista vaatteista niihin ommellut, talteen ottamasi ripustusnauhat. Kun laitat jokaiselle perheenjäsenelle vielä eri värisen nauhan, pyyhkeet pysyvät hyvin järjestyksessä!
5 2 0
Pääsiäisruohon kylvö helposti
Pääsiäisruohon kylvö
Kun kylvät pääsiäisruohoa niin laita astian pohjalle Pirkka tuorekelmua. Multa kelmun päälle niin, että kelmua ei näy. Saat ruohon helposti pois astiasta pääsiäisen jälkeen. Astia pysyy siistinä eikä ruohon juuret tartu astiaan kiinni.
0 2 0
Appelsiinit syöntijärjestykseen
Säästä banaaneissa olevat tarrat ja laita ne merkiksi appelsiineihin. Eli kun laitat uusia appelsiineja koriin niin merkitse vanhemmat tarroilla, näin tulee syötyä vanhemmat ensin!
5 0 0