K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Kesäkatu sähköistyy

Kesäkatu sähköistyy

Henkilöt
Tulossa on kaikkien aikojen sähköautokesä, ennustaa Tom Von Bonsdorff pääkirjoituksessaan.

TÄNÄ KESÄNÄ ENNÄTYSMÄÄRÄ perheitä suuntaa kesälomareissulle sähköautolla. Ennustukseen ei tarvita kristallipalloa: sähköautojen määrä on tuplaantunut vuosittain, ja nyt aika monella alkaa olla aiheesta kaverilta kuultua kokemusta.

Tuoreiden sähköautoilijoiden kokemukset ovat usein yllättyneen positiivisia: sähköauto on hankittu ehkä ympäristösyistä tai polttoainekulujen säästämiseksi, mutta bonuksena on tullut hiljainen ajokokemus. Myös puolta pienemmät huoltokustannukset ovat yllättäneet.

KUN HYVÄT KOKEMUKSET alkavat kulkea tarinoina eteenpäin, yhä useampi alkaa harkita sähköautoa. Tämä näkyy myynnissä: esimerkiksi jopa kolmannes meillä K-Autossa nyt myytävistä uusista autoista on jo sähköisiä.

Ei täyssähköauto toki vieläkään kaikille sovi. Jos ajaa jatkuvasti pitkiä matkoja ympäri Suomen, kaikilla reiteillä ei välttämättä vielä ole ihanteellisia latausmahdollisuuksia. Nekin toki paranevat koko ajan. Esimerkiksi K-Lataus rakentaa koko ajan uusia asemia ja laajentaa olemassa olevista suosituimpia: vuoden lopussa latausasemia on jo lähes 200 eri puolilla maata.

ENSIMMÄISTÄ KESÄLOMAMATKAANSA sähköautolla suunnittelevalle perheelle minulla on muutama käytännön vinkki:

  1. Suunnittele etapit: hyödynnä K-Lataus-sovelluksen lisäksi sähköautoilijoille suunnattuja ilmaisia sovelluksia reittisuunnitteluun.
  2. Mieti etukäteen, missä teet latauspysähdykset, ja suunnittele taukoihin hauskaa puuhaa: vaikka jätskireissu viereiseen K-kauppaan.
  3. Mitä vähemmän on kiire, sitä parempi sekä latauksen että loman kannalta. Lomalla on aina hyvä valita hieman uudenlaisia reittejä.

Kuka hän on

Tom von Bonsdorff, K-Latauksesta vastaavajohtaja. Perheessä vaimo ja kaksi aikuista poikaa.

Sähköautokokemus

Hybridiautoilija vuodesta 2018, täyssähköautoilija 1,5 vuotta. ”Enää en vaihtaisi takaisin tavalliseen.”

Autoilukokemus

Asuessani Delhissä ja New Yorkissa näin eri liikennekulttuureja. Meidän suomalaisten vahvuus on liikennesääntöjen noudattaminen.

Juttu julkaistu Pirkka-lehdessä 6-7/2022

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 1 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Teipatut banaanit
Jos banaanit tummuvat liian nopeasti, sido banaanien päätyihin teippiä. Näin banaanit tummenevat hitaammin.
2 2 0
Halpa vakuutus
Osta prepaid- tai muu halpa liittymä ja piilota simkortti esim pyörän satulan sisään. Jos kallis pyörä varastetaan voit helposti paikantaa pyörän toisella puhelimella.
0 0 0
Roskien keräys lenkkeillessä
Ota vanha makkaranpaistotikku lenkille mukaan. Siihen voi keihästää melko määrän roskia teiden vierustoilta.
0 0 0
Säästä ennakoimalla
Ennakoimalla voi säästää arjen menoissa. Säästöt syntyvät parhaiten pienistä toistuvista menoista. Ostan esimerkiksi postimerkkejä isomman määrän vanhalla hinnalla juuri ennen hinnan korotusta. Merkkeihin on tulossa korotus nyt huhtikuun lopulla.
0 2 0
Croissant pulleana
Litistyykö ihana aamupalacroissant kun leikkaat sitä veitsellä auki täyttääksesi sen? Leikkaa croissant saksilla auki niin saat siistin ja ehjän.
1 1 0
Valrautapannut puhtaaksi
Valrautapannut puhtaaksi
Ulkona ruoan laittaminen on parasta. Mutta jäikö valurauta,- pannut ja wokkipadat viime syksynä pesemättä? Ei hätää. Valurautaiset pannut on helppo puhdistaa hankaamalla merisuolalla ja teräsvillalla. Sen jälkeen huuhtele, kuivaa ja rasvaa. Ja kas, näin sinulla on käyttövalmiit valurautapannut taas valmiina kesän ruoan valmistuksiin!
0 0 0