K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Tapio Anttila: Kauneutta koteihin

Tapio Anttila: Kauneutta koteihin

Henkilöt
Palkittu suunnittelija Tapio Anttila kehitti ainutlaatuisia, ajattoman tyylikkäitä designhuonekaluja, jotka voi valmistaa itse kotona.

Tuotteen takana

”Lähdin nuorena poikana Oulusta Helsinkiin Taideteolliseen korkeakouluun ilman sen suurempia paineita. Opiskellessa minulle avautui täysin uusi maailma ja innostuin valtavasti. Opettajani Ilmari Tapiovaaran suunnittelufilosofia teki minuun suuren vaikutuksen ja viitoitti tietä uralleni.

Edustan yksinkertaista, skandinaavista muotoiluperinnettä ja haluan suunnitella koteihin käytännöllisiä, kauniita ja mielenkiintoisia huonekaluja. Esineilläni ei ole tarve huutaa olemassaoloaan, vaan ne on helppo yhdistää monenlaiseen sisustukseen.

Hyödynnän suunnittelussa paljon puuta. Puu on uusiutuva luonnonvara, ja se toimii metsässä hiilivarastona. Puuta on Suomessa hyvin saatavilla, ja meillä on pitkä perinne sen jalostamisesta.

Nautin, kun voin tehdä asioita uudella tavalla. Olenkin ylpeä uudesta yhteistyömallistostani K-Raudan kanssa. Siinä on ainutlaatuinen ja erilainen idea: suunnittelin huonekalumalliston, jonka kalusteet voi tehdä itse kotona laatimieni ohjeiden mukaan. Ainoat kustannukset tulevat materiaaleista, ohjeet ovat ilmaiset.

Mallistossamme on ruoka-, sivu- ja sohvapöytä, säilytyslaatikko sekä sänky. Materiaalit ovat yksinkertaisia ja suhteellisen edullisia, kuten kotimainen mäntylevy, lasi, naru ja lattialaatta. Valmistus vaatii vain sopivan tilan ja työkalut. Aloittaa voi vaikkapa säilytyslaatikosta, joka on pienikokoisena yksinkertaisin tehdä. Valmiit huonekalut voi halutessaan maalata tai muutoin pintakäsitellä.

Suomalaiset sisustavat paljon puulla, ja monissa kodeissa on jo designia, kuten ikonisia astiastoja. Haastankin nyt suomalaiset kokeilemaan, voisiko kodista jatkossa löytyä ainutlaatuinen, itse tehty designhuonekalu.”

Huonekalumallistoon voi tutustua Naantalin asuntomessuilla K-Raudan Villa Aalto -talossa 14.8. saakka.

Juttu julkaistu Pirkka-lehdessä 8/2022

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 94 ) Ei ( 5 )
Niksi-Pirkka
Kukkien hoito-ohjeet tallessa
Kukkien hoito-ohjeet
Unohtuvatko kukkien hoito-ohjeet helposti? Leikkaa ruukun ympärillä olevasta muovista hoito-ohje ja teippaa se muoviruukkuun. Voit unohtaessa kurkata suojaruukun sisään.
0 1 0
Tikkana talvipäivään
Valele jääkylmällä vedellä silmäsi, kasvosi ja niskasi aamupesun yhteydessä. Nappaa edellisenä iltana kylmän terassin naulaan jättämäsi pyyhe. Kuivaa huolellisesti. Olet taatusti pirtsakkana valmis uuteen päivään pikaisen kylmäkäsittelyn jälkeen.
1 0 0
Meikki pois hellävaraisesti
Helppo tapa poistaa vedenkestäväkin meikki on pyyhkäistä se ripsistä ja kasvoista Pirkka lasten puhdistuspyyhkeillä. Ei silmien kirvelyä ja on tehokas ja edullinen tapa.
0 0 0
Erota oma pyyhkeesi muista
Erota oma pyyhkeesi muista
Kylpylöissä asiakkaat tuovat pesutiloihin kymmeniä samanlaisia, valkoisia pyyhkeitä. Vältät oman pyyhkeesi sekoittumisen merkkaamalla sen värillisellä nauhalla. Tähän soveltuu hyvin uusista vaatteista niihin ommellut, talteen ottamasi ripustusnauhat. Kun laitat jokaiselle perheenjäsenelle vielä eri värisen nauhan, pyyhkeet pysyvät hyvin järjestyksessä!
5 2 0
Pääsiäisruohon kylvö helposti
Pääsiäisruohon kylvö
Kun kylvät pääsiäisruohoa niin laita astian pohjalle Pirkka tuorekelmua. Multa kelmun päälle niin, että kelmua ei näy. Saat ruohon helposti pois astiasta pääsiäisen jälkeen. Astia pysyy siistinä eikä ruohon juuret tartu astiaan kiinni.
0 2 0
Appelsiinit syöntijärjestykseen
Säästä banaaneissa olevat tarrat ja laita ne merkiksi appelsiineihin. Eli kun laitat uusia appelsiineja koriin niin merkitse vanhemmat tarroilla, näin tulee syötyä vanhemmat ensin!
5 0 0