K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Katse kohti valoa

Katse kohti valoa

Sisustus
Syksyn pimeinä iltoina katseet hakeutuvat valoa kohti. Valaisinvalinnoilla voit ilmentää kodin tyyliä ja tunnelmaa. Katso vinkit ja syksyn uutuudet!

Taideteosmainen lasipallollinen Trio Pure -lattiavalaisin 109 €, marmorisella jalkaosalla varustettu Sessak Grace -pöytävalaisin 79,90 €, minimalistille sopiva tyylikäs Cello Volante -kattovalaisin 54,90 €, Sessak Adam -lattiavalaisin 119 €, valkoinen Eglo-Brenda -kattovalaisin 87,90 € sekä Cello Velvet -samettiverhot 140 × 240 cm, 59,90 €/2 kpl, K-Rauta. Myhome Elli -maljakko 7,99 € ja myhome-kynttilälampetti 9,99 €, K-Citymarket. Seinän hento vaaleanpunainen sisämaalisävy on Tikkurilan Y415 ja tummempi punainen N421. Vekattu Venla-puolihame 39,95 € ja mustat Rozalia-nilkkurit 49,95 €, K-Citymarket. Artek Aalto 60 -jakkara, artek.fi.

Tyylin mukaista valoa

PI1121 Sisustus 2

Valaisimella voi ilmentää kodin tyyliä, aikakautta tai materiaalimieltymyksiä. Myös valaisimen muoto vaikuttaa sekä sisustuksen ilmeeseen että valon suuntaan. Kattovalaisimet tai lasikuvulliset lattiavalaisimet luovat yleisvaloa, suunnattavat valaisimet taas valaisevat tarkasti vain haluttua aluetta.

Kolmihaarainen By Rydens 3Some -lattiavalaisin 289 €, siro By Rydens Puls -pöytävalaisin 129 €, suunnattavilla valaisinosilla varustettu Cello Noice -kattovalaisin 139 €, kullanvärisellä jalkaosalla ja kuvulla koristettu Eglo Pinto -valaisin 139 € sekä Cello Velvet -samettiverhot 140 × 240 cm, 59,90 €/2 kpl, K-Rauta. Myhome Kehä -kynttilänjalka 4,99 €, K-Citymarket. Seinän sininen sävy on Tikkurilan sisämaalisävy M428. Kolho-tuoli hennon roosan sävyssä, madebychoice.com.

Kata kaunista valoa pöytään

PI1121 Sisustus 3 Tunnelmallinen valo voi olla kynttilän tai lyhdyn loistetta, tai kauniin varjostimen alta siivilöityvää valoa. Pöytään valo istuu kauniisti.

Messinginvärisellä jalkaosalla varustettu Sessak Evelyn -pöytävalaisin 34,90 €, Cello Velvet -samettiverhot 59,90 €/2 kpl sekä Osramin led-pääpeililamppu 9,95 €, K-Rauta. Oiva Toikan suunnittelema Iittala Helle Ametisti -muki 18,95 € ja -lautaset 15 × 21 cm, 27,95 € ja 7 × 10 cm, 13,95 €, Hemtex 24h Garcelle -kakkuteline 7,90 €, myhome-punaviinilasi 9,99 €/2kpl ja kannettava myhome Laura -lyhty 9,99 €, K-Citymarket.

Kohti oikeaa valoa

PI1121 Sisustus 4

  1. Valon käyttötarkoitus määrittää, mitä lähdet etsimään. Työskentelyvaloksi työpöydälle, keittiöön tai lukulampuksi sopii suunnattava valaisin. Esimerkiksi keittiössä tarvitaan usein sekä yleisvaloa että kohdevaloa. Kiinteät valaisimet kaapistojen alla valaisevat parhaiten työtasoja. Lisäksi tarvitaan valo ruokapöydän päälle sekä mahdollisia muita yleisvaloja. Sängyn vieressä ja työpisteellä valaistukseksi voi riittää suunnattava lukulamppu.

  2. Valon väri vaikuttaa kodin tunnelmaan. Kellertävä valo koetaan tunnelmallisena, kun taas valkoinen valo raikastaa tilan. Lampuissa värilämpötilaa mitataan kelvineillä. Mitä korkeampi kelvin-arvo, sitä valkoisempaa on lampun tuottama valo. Kelvin-arvo 3000 on lähellä perinteisen hehkulampun värisävyä ja se on myös käytetyin värilämpötila kodin valaistuksessa. Julkiseen tilaan ja tarkkuutta vaativiin työtiloihin voidaan valita kylmempi valon sävy.

  3. Lampun valinnassa painaa toivotun valon värin lisäksi lampun kannan koko sekä valaisimen maksimiwattimäärä. Sallittu wattimäärä löytyy yleensä valaisimeen kiinnitetystä tarrasta. Wattimäärä kertoo sähkönkulutuksesta. Lumen-arvo (lm) puolestaan kertoo, kuinka paljon valoa lamppu tuottaa ympäristöönsä. Mitä suurempi lumen-arvo on, sitä kirkkaampi lamppu.

Yksinkertaisen tyylikäs By Rydens Luton -lattiavalaisin 265 €, mattamusta Trio Marley -lattiavalaisin 71,90 €, Cello Pastoral -seinävalaisimen saa myös valkoisena 74,90 €, valkoinen Sessak Cali -kattovalaisin 94,90 €, mattamusta Cello Coda -kattovalaisin 59,90 € sekä Airam Nita -pöytävalaisin 21,95 € (lamppu myydään erikseen), K-Rauta. Valkoinen myhome Kasvot -ruukku 5,99 €, K-Citymarket. Artek Aalto 60 -jakkara, artek.fi.

Lue lisää valaistuksesta:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 26 ) Ei ( 6 )
Niksi-Pirkka
Ostopäätöksen tueksi
Onko vaikea tehdä ostopäätös esim. uuden paidan tai kattilan kohdalla? Mietit onko ostos liian kallis? Vertaa hintaa tuntipalkkaasi tai yhden päivän käyttörahaan, ja mieti onko ostos sen arvoinen. Helpottaa kummasti!
1 2 0
Avaimet turvaan taaperolta
Avaimet turvaan taaperolta
Varastaako taaperosi eteisen pöydällä olevat avaimet, mutta et halua porata vuokra-asunnon seinään reikää avainkaapille? Ei hätää, virkkaa tai solmi avainkipolle amppeli, jonka voit ripustaa naulakkoon. Avaimet ovat nyt turvassa alle metrin mittaiselta näpistelijältä.
3 5 0
Patakintaat sormia lämmittämään
Jäivätkö tumppusi tai hanskasi kotiin, kun lähdit ulos lastenrattaiden kanssa? Kiinnitä patakintaat narulla rattaiden työntöosaan, niin sormesi ei enää palele.
1 1 0
Helposti juustoraastetta
Saat juustoraastetta kädenkäänteessä, pilko juusto paloiksi ja laita se smoothiekoneeseen. Noin 5 sekunnin pyöritys ja juusto on raastettu.
0 3 0
Kaikki hunaja käyttöön
Kun hunajapurkin laidoilla on vielä hunajaa, kaada hieman lämmintä vettä purkkiin, sulje kansi ja ravista, jotta kaikki hunaja sulaa veteen. Kaada lopuksi hunajavesi teen sekaan. Näin saat kaikki hunajat käytettyä ja purkki on puhdas kierrätystä varten!
0 2 0
Joustavaa sidontaliinaa sukista
Sekajätteeseen muutoin joutuvista rikkoutuneista tai muuten käytöstä poistettavista sukista saa kestävää ja joustavaa sidontanarua esim. köynnösten, omenapuunoksien yms. tukemiseen. Leikkaa sukat varresta alkaen noin 2 cm:n lenkeiksi ja pujottele lenkit yhteen naruksi. Yhdestä nilkkasukasta tulee jo pitkä naru!
0 1 0