– Hyvä uutuus osuu vaivihkaa kuluttajan tarpeeseen ilman, että hän osaa sitä odottaa, mutta maistaessaan ajattelee, että tätähän olen aina tarvinnutkin, Fazerin tuotekehitysjohtaja Heli Anttila sanoo.

Fazerin juuresleivät valittiin K-team Päivien K-Ruoka Awardsissa vuoden 2016 uutuustuotteeksi. Juuresleivissä osa jauhoista on korvattu kasviksilla. Ne osuvat maailmalla jylläävään terveellisen ja kasvispainotteisen ruoan trendiin. Laura Siltanen Ja Heli Anttila Fazerin brand and portfolio manager Laura Siltasen mielestä hyvät uutuudet ovat perinteikkäälle yritykselle arvokkaita. Uutuudet pitävät tuotekategorian tuoreena ja mielenkiintoisena. Näin myös muut tuotteet saavat huomiota.

– Maailmalla juureksia on alettu käyttää sipseihin, tuoremehuihin ja pastoihin. Suomeen juurestrendi ovat vasta tulossa, ja me halusimme olla siinä ensimmäisenä, Siltanen sanoo.

Juustoa lautaselle

Kun syksyn ilta pimenee, käteen tarvitaan lasi punaviiniä ja toiseen pala maukasta juustoa. Pirkka esitteli K-team Päivillä Herkuttelujuustot-sarjansa, johon kuuluu 11 erilaista juustoa. Miika Veijalainen – Pääpaino on kotimaisuudessa, mutta mukana on esimerkiksi myös ehta englantilainen stilton, juustokonseptien kehittämisestä vastaava Miika Veijalainen kertoo.

Veijalaisen mielestä juuston valitsemisen ei pidä olla rakettitiedettä, päinvastoin. Herkuttelujuustot-sarjan tunnistaa kaupan hyllyssä yhtenäisestä pakkausilmeestä. Kuluttajaa helpottaa sopivan juuston valinnassa selkeä kuvitus, joka viestii juuston vahvuudesta.

– Juusto sopii herkutteluun yksin, kaksin tai porukassa. Siihen muutama sentti viiniä kaveriksi, niin se toimii hyvin vaikka arki-iltana.

Ilmakuivaus onnistuu Suomessakin

Lihatuotteissa yhdestä kiinnostavimmasta uutuudesta vastasi Tammisen lihatalo, joka tuo talvella myyntiin ilmakuivattujen lihojen sarjan. Ensimmäistä kertaa markkinoilla on suomalainen liha, joka on myös ilmakuivattu Suomessa. Tamminen – Menekki on ollut pientä, ja Suomessa on uskottu enemmänkin kylmä- ja lämminsavulihoihin, markkinointipäällikkö Jari Kousa sanoo.

Tammisen lihojen ilmakuivaus kestää tuotteesta riippuen neljästä kahdeksaan viikkoa. Tuoteperheeseen kuuluu neljä erilaista makkaraa: crudo, pepperoni, chorizo ja salami.

– Suomalaiset haluavat syödä suomalaista ruokaa, mutta valmistuksessa olemme jäljitelleet Etelä-Euroopan olosuhteita.

Mitä on hyvä palvelu?

Janika Siven Gallup Janika Sivén

Myyjä

K-Market Teekkarinkatu, Tampere

  1. Mitä hyvä palvelu sinulle merkitsee? – Minulle hyvä palvelu on joustavuutta, iloisuutta ja positiivisuutta asiakasta kohtaan. Se on meille täysin korvaamatonta, sillä jos asiakas saa huonoa palvelua, hän voi kiertää korttelin ja astua kilpailijan ovesta sisään. Olemme pienehkö kauppa, joten emme voi pitää valkoimassamme ihan kaikkea, mutta pienet puutteet voimme korvata hyvällä palvelulla.

  2. Miten joulusesonki näkyy työssäsi? – Työskentelin aikaisemmin Citymarketissa, missä joulun aika näkyi myytävissä tuotteissa selvästi. Pienestä K-Marketistamme en vielä osaa sanoa, sillä tämä on ensimmäinen jouluni nykyisessä työpaikassani, mutta kyllä joulun ajan elintarvikkeet totta kai meidänkin hyllyissämme näkyvät.

Kimmo Halonen Gallup Kimmo Halonen

Jakeluauton kuljettaja

Kesko Logistiikka, Kuopio

  1. Mitä hyvä palvelu sinulle merkitsee? – Sitä että omat hommat hoidetaan, kuten on sovittu. Koetan pysyä aina aikataulussa ja laittaa tuotteet kauppaan, niin kuin kauppias on toivonut, jotta hänelle ei tulisi lisätöitä. Kuljetan pääasiassa elintarvikkeita, ja niiden luonteen vuoksi oma työ on hoidettava tarkasti. Samalla palveluun ja omaan työhön panostaminen tekee arjesta mielekkäämpää.

  2. Miten joulusesonki näkyy työssäsi? – Vaikka joulu on kiireistä aikaa, oma työni itse asiassa helpottuu. Ajan Vantaan varaston ja Kuopion kauppojen väliä, ja koska jouluna kaupat tilaavat paljon tavaraa, kyytiini mahtuu tavallisen neljän kaupan sijaan vain kahden kaupan suklaat, laatikot ja joulukinkut. Ensimmäiset joulunpyhät pidämme vapaata, mutta arkea edeltävän pyhän olemme jo töissä, jotta kaupat saavat tavaransa.