K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Jukka Haapalainen: Rosoisuus saa näkyä

Jukka Haapalainen: Rosoisuus saa näkyä

Henkilöt
Kun tanssija Jukka Haapalaisen kodissa tehdään remonttia, historia ja eri aikakerrokset saavat näkyä.

Arjen ekoteko

KUN REMONTOIMME kotimme lattiasta kattoon, säilytimme asunnossa mahdollisimman paljon vanhaa. Emme halunneet päällystää asuntoa uusilla materiaaleilla. Se on paitsi ekologista, myös kunnioittavaa talovanhusta kohtaan. 150 vuotta vanha tiiliseinä, kaakeliuuni, puulattia ja vuosikymmeniä vanhat, antiikkisen näköiset lämminvesiputket saivat jäädä näkyviin. Olisi ollut sääli silotella historiaa huokuva asunto.

Sisäovet löysin taloyhtiön ullakolta. Siellä niitä lojui hylättyinä, ja isännöitsijä antoi luvan ottaa ne käyttöön. Putsasimme ja maalasimme ovet harmaiksi. Osasta puuttuu helat ja lukot, osasta kahvatkin, mutta ovien rosoisuus ja epätäydellisyys on aina viehättävää.

Vaihdoin myös turvattoman tuntuisen ulko- oven ullakolta löytyneeseen oveen. Se on vanha ja rosoinen mutta tukeva. Ovessa näkyvät vuosikausien maalikerrostumat. Se oli tarkoitus hioa ja maalata uusiksi, mutta koska kaikki vieraamme ovat ihastelleet rujoa oveamme, maalausprojekti jäi tekemättä.

Kylppärin allaskaapiksi päätyi intialainen kanaverkosta ja rautakehyksistä tehty tarjoiluvaunu. Sisustusarkkitehtimme on teettänyt meille pari penkkiä kynnyspuista, jotka hän löysi Eiran sairaalan työmaaroskiksesta. On hauskaa, kun tavaroilla on tarina ja niiden valmistuksessa on hyötykäytetty romua, joka muuten päätyisi kaatopaikalle.

Suosimme sisustuksessakin mahdollisimman paljon vanhaa ja kierrätettyä. Kaikki vaatekaappimme ovat vanhoja talonpoikaiskaappeja, jotka löytyivät helsinkiläiseltä puusepältä. Ekologisuus näkyy myös vaatekaappini sisällössä. Minulla on käytössä monia 15 vuotta vanhoja vaatteita ja suostun pukemaan päälleni vain luonnonmateriaaleja.”

Kuka?

Jukka Haapalainen, 55, tanssija- koreografi.

Mistä tunnetaan?

Tanssii tähtien kanssa -televisio-ohjelman tuomari ja kilpatanssija.

Tämän opin kantapään kautta...

"Ennen saatoin napata pahvimukin, hörpätä siitä vettä ja heittää roskiin. Nykyään vältän turhaa roskaamista."

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 54 ) Ei ( 1 )
Niksi-Pirkka
Kukkien hoito-ohjeet tallessa
Kukkien hoito-ohjeet
Unohtuvatko kukkien hoito-ohjeet helposti? Leikkaa ruukun ympärillä olevasta muovista hoito-ohje ja teippaa se muoviruukkuun. Voit unohtaessa kurkata suojaruukun sisään.
0 1 0
Tikkana talvipäivään
Valele jääkylmällä vedellä silmäsi, kasvosi ja niskasi aamupesun yhteydessä. Nappaa edellisenä iltana kylmän terassin naulaan jättämäsi pyyhe. Kuivaa huolellisesti. Olet taatusti pirtsakkana valmis uuteen päivään pikaisen kylmäkäsittelyn jälkeen.
1 0 0
Meikki pois hellävaraisesti
Helppo tapa poistaa vedenkestäväkin meikki on pyyhkäistä se ripsistä ja kasvoista Pirkka lasten puhdistuspyyhkeillä. Ei silmien kirvelyä ja on tehokas ja edullinen tapa.
0 0 0
Erota oma pyyhkeesi muista
Erota oma pyyhkeesi muista
Kylpylöissä asiakkaat tuovat pesutiloihin kymmeniä samanlaisia, valkoisia pyyhkeitä. Vältät oman pyyhkeesi sekoittumisen merkkaamalla sen värillisellä nauhalla. Tähän soveltuu hyvin uusista vaatteista niihin ommellut, talteen ottamasi ripustusnauhat. Kun laitat jokaiselle perheenjäsenelle vielä eri värisen nauhan, pyyhkeet pysyvät hyvin järjestyksessä!
5 2 0
Pääsiäisruohon kylvö helposti
Pääsiäisruohon kylvö
Kun kylvät pääsiäisruohoa niin laita astian pohjalle Pirkka tuorekelmua. Multa kelmun päälle niin, että kelmua ei näy. Saat ruohon helposti pois astiasta pääsiäisen jälkeen. Astia pysyy siistinä eikä ruohon juuret tartu astiaan kiinni.
0 2 0
Appelsiinit syöntijärjestykseen
Säästä banaaneissa olevat tarrat ja laita ne merkiksi appelsiineihin. Eli kun laitat uusia appelsiineja koriin niin merkitse vanhemmat tarroilla, näin tulee syötyä vanhemmat ensin!
5 0 0