K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Joulun alku on mielentila

Joulun alku on mielentila

Henkilöt
Joulu edustaa juuri sitä turvaa ja lämpöä, jota me tässä ajassa tarvitsemme, kertoo Ari Sääksmäki pääkirjoituksessaan.

JOULUUN VALMISTAUTUMINEN ALKAA meidän perheessä jo lokakuussa Silakkamarkkinoilta. Silloin hankimme joulusinapin. Tänä vuonna mukaan lähti kökarilaisten kalastajien herkkusinappi. Sinappi onkin ainoa päällyste, joka meidän perinteiseen joulukinkkuumme tulee. Kinkun paistaminen puolestaan alkaa aatonaattona, mielellään jo aamulla. Kyseessä on koko päivän kestävä ohjelmanumero, joka huipentuu lämpimän kinkun maisteluun. Perinteet tekevät siis joulun meidänkin perheessä.

Tänä jouluna perinteet saattavat näkyä monessa kodissa aiempaa vahvemmin. Epävarmat ajat usein voimistavat nostalgiankaipuutamme, ja joulu edustaa juuri sitä turvaa, lämpöä ja inhimillisyyttä, jota me tässä ajassa tarvitsemme. Tälle joululle ennustamme lisäksi entistä tarkempaa ruokien suunnittelua ja harkitsevampaa ostamista.

K-kaupoissa olemme varautuneet tähän tuomalla jouluherkkuja tarjouksiin pitkällä aikavälillä ennen joulua, etsimällä valikoimiin herkkujen lisäksi erityisen edullisia tuotteita ja valmistautumalla siihen, että moni haluaa fiilistellä joulua tavallista pidempään. Sillä kun joulu ei tarkoita vain muutamaa päivää tai viikkoa, myös sen tuomasta tunnelmasta ja rauhasta voi nauttia niin kauan kuin haluaa. Siihen on siis syynsä, että joulutuotteita tulee kauppoihin jo varhain: moni aloittaa esimerkiksi glögikauden jo lokakuussa. Tässä pimeässä maassa se on hyvin ymmärrettävää.

Me K-kaupoissa haluammekin tarjota jokaiselle suomalaiselle juuri omiin toiveisiin, jouluperinteisiin ja omalle kukkarolle sopivan joulun.

Kuka hän on

Ari Sääksmäki, K-Citymarket-ketjun johtaja ja perheen jouluruokavastaava.

Lapsuuden jouluruokasuosikki

Lipeäkala. Sen ääreen pysähdyimme aina hartaudella.

Vinkki jouluruokiin

Laatikot voi tehdä kokonaan itse, käyttää kaupan soseita tai ostaa valmiina. Kaikki toimii!

Juttu julkaistu Pirkka-lehdessä 12/2022

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 0 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Ostopäätöksen tueksi
Onko vaikea tehdä ostopäätös esim. uuden paidan tai kattilan kohdalla? Mietit onko ostos liian kallis? Vertaa hintaa tuntipalkkaasi tai yhden päivän käyttörahaan, ja mieti onko ostos sen arvoinen. Helpottaa kummasti!
1 2 0
Avaimet turvaan taaperolta
Avaimet turvaan taaperolta
Varastaako taaperosi eteisen pöydällä olevat avaimet, mutta et halua porata vuokra-asunnon seinään reikää avainkaapille? Ei hätää, virkkaa tai solmi avainkipolle amppeli, jonka voit ripustaa naulakkoon. Avaimet ovat nyt turvassa alle metrin mittaiselta näpistelijältä.
3 5 0
Patakintaat sormia lämmittämään
Jäivätkö tumppusi tai hanskasi kotiin, kun lähdit ulos lastenrattaiden kanssa? Kiinnitä patakintaat narulla rattaiden työntöosaan, niin sormesi ei enää palele.
1 1 0
Helposti juustoraastetta
Saat juustoraastetta kädenkäänteessä, pilko juusto paloiksi ja laita se smoothiekoneeseen. Noin 5 sekunnin pyöritys ja juusto on raastettu.
0 3 0
Kaikki hunaja käyttöön
Kun hunajapurkin laidoilla on vielä hunajaa, kaada hieman lämmintä vettä purkkiin, sulje kansi ja ravista, jotta kaikki hunaja sulaa veteen. Kaada lopuksi hunajavesi teen sekaan. Näin saat kaikki hunajat käytettyä ja purkki on puhdas kierrätystä varten!
0 2 0
Joustavaa sidontaliinaa sukista
Sekajätteeseen muutoin joutuvista rikkoutuneista tai muuten käytöstä poistettavista sukista saa kestävää ja joustavaa sidontanarua esim. köynnösten, omenapuunoksien yms. tukemiseen. Leikkaa sukat varresta alkaen noin 2 cm:n lenkeiksi ja pujottele lenkit yhteen naruksi. Yhdestä nilkkasukasta tulee jo pitkä naru!
0 1 0