K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Näin saat joulukuusen kestämään

Näin saat joulukuusen kestämään

Kodinhoito
Miten neulaset saadaan pysymään? Entä miten joulukuusi saadaan kestämään pitkään? Näillä ohjeilla onnistut!

Joulukuusen hoito vaatii pari ennakoivaa kikkaa, yhden muistisäännön ja muutaman hyvän niksin. Kuusen pitkäikäinen joulu taataan, kun luet ohjeet jo ennen kuin puu kannetaan sisään.

1. Säilytä joulukuusi ulkona

Joulukuusen kaatoon ei kannata ryhtyä liian aikaisin. Säilytä kaadettu kuusi ulkosalla, mutta suojassa tuulelta ja auringolta. Joulukuusen kaataminen ei kuulu jokamiehen oikeuksiin, vaan sinulla on oltava maanomistajan lupa.

2. Sulata tyvi vedessä

Jos kuusi on jäässä, anna sen sulaa rauhassa ennen joulukuusen asettamista kuusenjalkaan. Sulattaessa pidä kuusen tyvi koko ajan vedessä. Joulukuusen sulatus vie useamman tunnin.

3. Sahaa runkoon tuore pinta

Kun tuot joulukuusen sisälle, sahaa kuusen tyvestä pari senttiä. Tuore pinta imee hyvin vettä. Älä poista joulukuusen tyvestä kuorta, vaan pyri saamaan puu jalkaansa ohentamattomana.

4. Liikaa tilaa joulukuusen jalassa?

Jos joulukuusi on liian ohut kuusenjalkaan ja mietit, millä saat joulukuusen pysymään pystyssä, hätätilassa kurkkaa jääkaappiin. Raaoista porkkanoista saa veistettyä kiiloja, jotka kestävät monta päivää! Lisää suomalaisten lähettämiä niksejä joulukuusen koristeluun ja hoitoon löydät Pirkka.fin Niksi-Pirkasta.

5. Pidä joulukuusi vedessä

Joulukuusen olosuhteet ovat parhaat viileässä ja vedottomassa paikassa, etäällä lämmönlähteistä. Vaikka joulun on hyvä olla huoletonta aikaa, ota käyttöön yksi muistisääntö aatonkin jälkeen: Kurkkaa joulukuusen alle! Huolehdi, että kuusenjalassa on vettä koko ajan ja myös että kuusen leikkauspinta on vedessä. Lisää myös sokerinpala kuusenjalkaan: Se saattaa auttaa joulukuusen säilymisessä pidempään hyvänä.

6. Kuusen poisvienti

Kun tarvitset taas lisää tilaa joululta ja viet joulukuusen pois, voit leikata kuusen oksat oksasaksilla ja kuljettaa kuusen ja oksat paperisäkissä. Näin neulaset eivät karise ympäriinsä niin paljoa.

Joulukuusen voi polttaa tai hakettaa ja kompostoida hakkeena. Oksia voi myös käyttää kasvien talvisuojina.

Kerrostalossa tai rivitaloissa kuusen voi yleensä viedä kiinteistön jätepisteeseen, josta kuuset kuljetetaan kaatopaikalle. Kuusta ei saa laittaa sekajätteeseen edes pilkottuna.

Lue lisää joulukuusesta

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 441 ) Ei ( 19 )
Niksi-Pirkka
Kerma käy ruokaan kuin ruokaan
Parasta ennen päiväysen ohi mennyttä kermaa ei koskaan kannata heittää pois vaan se käy ruokaan kuin ruokaan antamaan lisämakua ja mehevyyttä.
0 1 0
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Tiskirätin voi ripustaa näppärästi kuivumaan astiankuivauskaapin alaritilään pyykinpesussa käytettävän sukkanipistimen avulla. Rätti on helposti saatavilla muttei kuivuessaan tipahda tiskialtaaseen esim. likoamassa olevien astioiden sekaan mikä parantaa keittiöhygieniaa.
0 0 0
Fine diningia kotona
Ei varaa käydä fine dining ravintolassa? Tee kodistasi fine dining ravintola helposti! Valkoiseksi pöytäliinaksi sopii esimerkiksi valkoinen lakana. Valot himmeälle, hieno kattaus kynttilöineen, taustalle musiikkia ja omatekoinen kolmen ruokalajin illallinen, muuta ei tarvita!
1 1 0
Sammalta kiville
Uudella pihalla isot kivet saavat nopeasti kauniinvihreän sammalpeitteen,kun huuhtelet tyhjät piimä-tai juguttipurkit vedellä ja kaadat seoksen kiven päälle. Sammaleen kasvu nopeutuu huomattavasti.
0 2 0
Helpotusta kakun koristeluun
Kakun koristelu ja kerman levitys vaativat pyörivän alustan. Ota mikroaaltouunista lautanen sekä rullilla pyörivä kehikko ja aseta pöydälle kakku sen päällä. Pyörivä kakkualusta on siinä.
0 3 0
Lisäravinne ja kastelupullo kasveille
Lisäravinne / kastelupullo kasveille
Tyhjästä salaatinkastikepullosta saat oivallisen kastelu,- lisäravinteen annostelupullon. Vettä tai ravinnetta ei mene kasveille liikaa, kun puristepullo on helppo käyttää.
0 1 0