LINNAN JUHLIEN PUKULOISTOSTA tutun muotitaiteilija Jukka Rintalan kädenjälki on nyt kaikkien saatavilla. Merlyn by Jukka Rintala -mallisto on myynnissä yksinoikeudella K-Citymarketeissa toukokuusta lähtien.

Monipuolisesti lahjakas Rintala on iltapukujen lisäksi ennen kaikkea teollinen suunnittelija muodin ja sisustuksen aloilla.

Hän on tehnyt yhteistyötä useiden tunnettujen suomalaisbrändien ja yritysten kanssa, kuten Marimekon, Nanson Aarikan, Dunin ja Muurlan.

– Olen kiitollinen, että olen voinut tehdä yhteistyötä hyvinkin erilaisten yritysten kanssa. Jokainen työ on minulle tärkeä, kertoo Jukka Rintala.

RINTALA NAUTTII ERITYISESTI asiakkaiden ja suunnittelemiensa tuotteiden käyttäjien kohtaamisesta, se on yksi tärkeä osa työn tekemistä.

– Tässä projektissa K-Citymarketin kanssa on ollut mielenkiintoista käyttää taiteellista osaamistani vaatteisiin, jotka ovat jokaisen naisen saatavilla.

Hän on tiennyt jo nuoresta haluavansa suunnittelijaksi ja uskoo, että osaaminen kehittyy tehdessä.

– Olen halunnut tarttua hyvinkin erilaisiin asioihin, enkä kahlita itseäni yhteen tyylisuuntaan. Muutos ja muuttuminen on iso osa luovaa prosessia.

JUKKA RINTALA KERTOO siitä, kuinka suunniteltu työ voi olla erilainen kuin hän ajatteli etukäteen. Myös häntä ajaa eteenpäin työn deadline, määräaika, jolloin työn on oltava valmis.

– Kun antaa itselleen mahdollisuuden, syntyy luovia ratkaisuja. Valtava kokonaisuuskin syntyy lyhyessä ajassa.

Esimerkkinä Rintala kertoo yhteistyöstään kultaseppä A. Tillanderin kanssa, jolloin hän sai idean korukokoelmaan päivää ennen määräaikaa.

– Olin sunnuntaina kävelylenkillä maalla, kun tulin jäätyneen lammen rantaan. Jään pinnassa oli hienoja kuvioita ja siitä sain idean 30 korun kokoelmaani.

JUKKA RINTALA ON tunnettu myös siitä, että hänen osaamisensa näkyy tuotteiden lisäksi taiteessa. Yleisö on kiinnostunut Rintalan taideteoksista ja välillä tekijä törmää töidensä keräilijöihin.

Tänä kesänä Jukka Rintalalla on kolme hänen uraansa kokonaisuutena valottavaa näyttelyä.

Jukka Rintala on tuottavimmillaan aikaisin aamusta kello 5–6 aikaan.

– Se on minun oma hetkeni. Luotan siihen, että luovuus tulee. Tätä työtä ei voi tehdä väkisin, vaan tunteella. Tiedän onnistuneeni, kun sydän on paperilla.

Merlyn by Jukka Rintala -malliston mekko osana juhlamuotikokonaisuutta: Ihana juhlamekko!

JUKKA RINTALAN NÄYTTELYT KESÄLLÄ 2019

  • Muodin puutarha – Garden of Fashion 24.5.–25.8. Taito Shop Galleria, Puistokatu 7 Savonlinna

  • Summer Dreams by Jukka Rintala 4.6.–1.9. Laukon Kartanossa, Laukontie 32, 37370 Vesilahti

  • Muodin hetki - Moment of Fashion 1.7.–4.8. Vanha Raatihuone, Mannerheiminkatu 14 Naantali

Näyttelyissä on esillä uniikkimaalauksia, uniikkipukuja, Suomessa valmistettuja valmisvaatteita ja kattaustuotteita.