K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Jännittääkö paluu työpaikalle? Näin valmistaudut!

Jännittääkö paluu työpaikalle? Näin valmistaudut!

Terveys
Moni odottaa jo pääsyä takaisin­ työpaikalle etätöiden jälkeen. Osaa paluu voi jännittää. Mikä avuksi? Kokeile työterveyspsykologi Kristian Kurikan vinkkejä!

Muistele läsnätyön etuja

Suurin osa kaipaa kohtaamisia, jotta voi hyvin. Monille työpaikka on jatkossa juuri kohtaamispaikka.

Mieti, mikä jännityksen aiheuttaa

Eikö työ tyydytä vai onko työpaikan ilmapiirissä parantamisen varaa? Jos kyse on sosiaalisten tilanteiden pelosta, apua voi saada esimerkiksi nettiterapiasta.

Ravistele työnteon tapoja

Sopikaa yhdessä keskeytysten määrästä ja siitä, miten pian viesteihin odotetaan vastausta.

Murra kaava

Tauoton etäpalaveriputki tekee ihmiselle tutkitusti pahaa. Läsnätyö katkaisee kierteen. Taukojen ansiosta työteho voi jopa parantua.

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 8 ) Ei ( 2 )
Niksi-Pirkka
Ehjät kananmunat keittimeen
Kananmunien keitto
Joskus kananmunat särkyvät keittäessä niitä kananmunankeittimessä. Tätä voi ehkäistä läpivalaisemalla munat ennen keittämistä keittiön lamppua vasten. Valoa vasten heikot kohdat munankuoressa erottuvat selvästi.
0 0 0
Lemmikin kauluri
Kissalle tai koiralle voi tehdä kertakäyttölautasesta kaulurin että ei pääse nuolemaan esim. leikkaushaavaa. On mukavampi kuin klinikalta saatavat ja voi syödäkin sen kanssa.
0 0 0
Akupisteiden hierontaa jalkapohjille
Saat ilmaisen ja rentouttavan aku-pisteiden hieronnan jalkapohjillesi, kun laitat muovisen ja harjaspintaisen ruohomaton jalkojesi alle. Seiso tai kävele paikallasi ruohomaton päällä kun vaikka katsot tv:n suosikkisarjaasi. Samalla mielesi rentoutuu ja ryhtisi paranee.
0 0 0
Koiralta pallo lainaan
Et tarvitse ostaa faskiavenyttelyyn mitään kallista faskiapalloa tai muuta hierontapalloa, saman asian ajaa pieni koiran pallo.
0 1 0
Ikälaskuri hyötykäyttöön
Googlaamalla netistä löytyy paljon monenlaisia ikälaskureita. Ikälaskurilla ei ole pakko laskea pelkästään ikää, vaan sitä voi hyödyntää moneen muuhunkin tarkoitukseen, sillä voi laskea esim. päättyneen työsuhteen pituus, avioliiton pituus, harrastuksen parissa vietetty aika, yms. tärkeää ja mielenkiintoista.
0 1 0
Kasvovisiirin uusiokäyttö
Säästä kasvovisiiri ja laita se työkalukaappiin. Kun teet jotain itsesi yläpuolella (esim. maalaat kattoa tai poraat reikiä) niin suojasta on iso apu, kun roiskeet tai pöly eivät tule kasvoille.
0 3 0