Kenelle öljy sopii?

Leveyspiiriemme vaativa ilmasto ja vuodenaikojen vaihtelut altistavat pohjoismaisen ihon erilaisille ärsytystekijöille, joiden myötä siitä tulee kuivempi. Kuivuessaan iho menettää helposti myös heleyttään ja samalla elinvoimaansa. Lisäksi ikääntymisen myötä iholta katoaa vähitellen tärkeitä ravinteita.

Öljyt pehmentävät, suojaavat ja ravitsevat ihoa. Ne myös vahvistavat luonnollista hydrolipidikalvoa eli happovaippaa, jonka tehtävänä on suojata ihoa ulkoisilta ärsykkeiltä ja estää kosteuden haihtumista. Öljyt sopivat kaikille ihotyypeille. Erityisesti niitä suositellaan normaalista kuivalle iholle.

Itselle mieluisin öljy löytyy parhaiten kokeilemalla.

Näin käytät ihoöljyä

Öljyä voi lisätä huolellisesti puhdistetulle iholle muutaman pisaran päivässä päivä- ja yövoiteen alle. Öljyä on mahdollista käyttää myös pelkästään esimerkiksi iltaisin. Tällöin sitä voi hyvin levittää runsaammin.

Varsinkin saunan jälkeen öljyhoito tekee erityisen hyvää, sillä silloin iho on pehmeä sekä vastaanottavainen hoitotuotteiden edullisille vaikutuksille.

Öljyä kannattaa käyttää ihon kunnon mukaan. Yleensä syksyllä ja talvella iho kuivuu enemmän, ja öljyt ovat hyvä ratkaisu kuivumista vastaan.