K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ihan kuin ulkomailla  – luo oma kesäkeidas

Ihan kuin ulkomailla – luo oma kesäkeidas

Sisustus
Loihdi terassistasi tai parvekkeestasi lomakeidas, jossa suihkulähde solisee ja palmunlehdet keinahtelevat tuulessa.

Paahteelta suojaava katos syntyy köynnösritilöistä ja läpikuultavasta verhosta. Kiinnitä ritilä seinään tai aitaan.

NÄILLÄ TEET TYYLIN: Cello Bali -sohva 499 €, metallinen Cello Lounge -pöytä 99,90 €, Cello Party -jakkara 149 €, sisä- ja ulkokäyttöön sopiva Cello Greta -matto 160 × 230 cm 129 €, paristokäyttöinen Airam Liane -valaisin 12,95 €, köynnösritilä 55 × 180 cm 29,95 €. Tuotteet: K-Rauta. Jalalliset Myhome Terra -ruukut 16 cm 19,99 € ja 20 cm 29,99 €, Myhome Ringa -ruukku 21 cm 14,99 €, Myhome Malva -ruukku 14,5 cm 7,99 €, Myhome Kallio -koristetyyny 14,99 €, Hemtex 24h Cinna -verho 24,99 €, Hemtex 24h Cord -tyynyt 14,99 €/kpl, Hemtex 24h Chumpy -huopa 34,99 €. Tuotteet K-Citymarket. Seinässä Tikkurilan sisämaalisävyt Ruukku 405 (punainen) ja Laama 466 (vaalea), K-Rauta.

Teema helpottaa suunnittelua

PI0423 sisustus daybed Pienikin piha tai parveke muuntuu houkuttelevaksi lomakeitaaksi, kun luot siitä elämyksellisen miljöön.

Tärkein lähtökohta on tilan ohella teema: mieti, rentoudutko mieluiten tyynyröykkiöiden keskellä katoksen suojissa vai puhutteleeko pelkistetty japanilainen estetiikka. Suunnittele sen jälkeen kokonaisuus pala palalta vaikka ruokailuryhmän tai aurinkovuoteen ympärille.

Sekoita rohkeasti uutta ja vanhaa. Hyödynnä kolhiintuneet kukkaruukut istutusryhmiin, asettele isoäidin räsymatto lepotuolin pehmusteeksi tai maalaa vanha tarjotin tyyliin sopivaksi.

Vinkki! Voit nikkaroida daybedin itse näillä K-Raudan ohjeilla!

Yksityiskohdat ratkaisevat

PI0423 sisustus 3 Lasitetut Cello Carácter Mix -porcellanato-laatat ovat pakkasenkestäviä, 60 × 60 cm, 72,90 €/ m², K-Rauta.

VALITSE KASVIT teeman mukaan: bambu henkii itämaista tunnelmaa ja sitruunapuu välimerellisyyttä. Kokoa kasvit ryhmiksi ja nostele niitä eri korkeuksille: amppeli on upea vaikka jakkaran päällä. Monet huonekasvit viihtyvät ulkona, mutta aloita totuttaminen varjosta, etteivät lehdet kärähdä.

MUISTA MYÖS äänimaisema. Kannettava kaiutin on loistohankinta, mutta musiikki ei ole ainoa vaihtoehto. Pieni verkkovirralla toimiva suihkulähde tuo veden rentouttavan solinan parvekkeellekin. Kokoa sen ympärille kasveja tai boheemia tunnelmaa luovia patsaita.

MATTO LUO kodikkuutta ulkotiloissa ja kokoaa kalusteet ryhmäksi. Valitse ulkokäyttöön sopiva matto, joka kestää aurinkoa ja kosteutta. Mattoa ei ole pakko rullata sivuun sadesäällä, mutta on toki hyvä, ettei kosteus jää muhimaan sen alle.

TRENDIKÄS PIZZAUUNI tai pieni sähkögrilli tuovat lomafiiliksen terassillekin. Muista myös turvallisuus ja huomaavaisuus naapureita kohtaan.

VALAISTUS TUO tunnelmaa hämärtyviin iltoihin. Säväytä aurinkokennovaloilla ja katossa risteilevillä valoköynnöksillä. Enemmän on enemmän!

Näin luot lomatunnelman

PI0423 sisustus 4 Ruukkuryhmästä tulee persoonallinen, kun yhdistelet erilaisia muotoja, kokoja ja materiaaleja. Roosa Myhome-suojaruukku 17 cm, 9,99 €, K-Citymarket. Sujauta ruukut koreihin: musta Cello Lili -kori 28 × 40 cm, 49,90 € ja Cello Meriheinä -ruukku 34 cm 39,95 €, kaktuspuutarha ruukussa 15,95 €, verkkovirralla toimivassa Cello Putous -suihkulähteessä on ledivalot. Korkeus 47 cm, 99,90 €. Cello Pet -matto sopii sisä- ja ulkotiloihin. Halkaisija 90 cm, 29,90 €. K-Rauta.

Juttu julkaistu Pirkka-lehdessä 04/2023

Katso DIY- vinkit terassille ja parvekkeelle:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 8 ) Ei ( 3 )
Niksi-Pirkka
Teipatut banaanit
Jos banaanit tummuvat liian nopeasti, sido banaanien päätyihin teippiä. Näin banaanit tummenevat hitaammin.
2 2 0
Halpa vakuutus
Osta prepaid- tai muu halpa liittymä ja piilota simkortti esim pyörän satulan sisään. Jos kallis pyörä varastetaan voit helposti paikantaa pyörän toisella puhelimella.
0 0 0
Roskien keräys lenkkeillessä
Ota vanha makkaranpaistotikku lenkille mukaan. Siihen voi keihästää melko määrän roskia teiden vierustoilta.
0 0 0
Säästä ennakoimalla
Ennakoimalla voi säästää arjen menoissa. Säästöt syntyvät parhaiten pienistä toistuvista menoista. Ostan esimerkiksi postimerkkejä isomman määrän vanhalla hinnalla juuri ennen hinnan korotusta. Merkkeihin on tulossa korotus nyt huhtikuun lopulla.
0 2 0
Croissant pulleana
Litistyykö ihana aamupalacroissant kun leikkaat sitä veitsellä auki täyttääksesi sen? Leikkaa croissant saksilla auki niin saat siistin ja ehjän.
1 1 0
Valrautapannut puhtaaksi
Valrautapannut puhtaaksi
Ulkona ruoan laittaminen on parasta. Mutta jäikö valurauta,- pannut ja wokkipadat viime syksynä pesemättä? Ei hätää. Valurautaiset pannut on helppo puhdistaa hankaamalla merisuolalla ja teräsvillalla. Sen jälkeen huuhtele, kuivaa ja rasvaa. Ja kas, näin sinulla on käyttövalmiit valurautapannut taas valmiina kesän ruoan valmistuksiin!
0 0 0