Kaikki esillä

Kun eteisen tavaramäärä pysyy niukkana, tarpeelliset asusteet löytyvät helposti. Pidä esillä vain sesongin käyttötavarat ja pakkaa muut varastoon. Kätevät taittotuolit eivät vie paljon tilaa taitettuina ja ne voi nostaa esiin tarvittaessa.

Seinänaulakot säästävät pienen eteisen lattiatilaa vaikka polkupyörän säilytykseen. Säilytä pyörä sisällä turvassa varkailta, nosta se vaikka seinätelineeseen.

Kokeile tätä! Kun kodin värimaailma on hillitty, tehosteväriä voi välillä vaihdella.

Monta samasssa

oma-koti-2.jpg Työpiste on pienen kodin monitoimipaikka. Se toimii sekä ergonomisena työtilana että tarvittaessa ruokapöytänä. Liikuteltava laatikosto on monikäyttöinen huonekalu, joka voi tarvittaessa toimia lisätasona.

Kenkälaatikot on päällystetty ja otettu uudelleen käyttöön. Alimmassa laatikossa on käytetty kivipintaa muistuttavaa kontaktimuovia, yhdellä rullalla päällystää monta laatikkoa.

Kokeile tätä! Kevyen oloiset huonekalut sopivat pieneen kotiin, jotta yleisilmeestä ei tule raskas.

Astiat ajatuksella

oma-koti-3.jpg Erityisesti ensimmäiseen kotiin on järkevää valita klassikkoastioita, jotka kestävät aikaa. Teema-astiaston kaikki osat ovat pinoutuvia ja säästävät tilaa pienessä kodissa.

Kokeile tätä! Neutraalia kattausta voi elävöittää värikkäillä lautasliinoilla ja kukilla sesongin mukaan.

1+1=lisää tilaa

oma-koti-4.jpg Yhdistä olkkari ja makkari: Suurilla tyynyillä runkopatjasängyn saa helposti naamioitua sohvaksi. Tyynyliinojen sisään saa kätkettyä vieraspeitot ja -tyynyt. Sängynaluslaatikot mahtuvat hyvin runkopatjan alle pois katseilta.

Pieni sohvapöytä menee isomman alle silloin, kun sitä ei tarvita ja säästää tilaa pienessä asunnossa.

Kokeile tätä! Olkkarin yhtenäinen värimaailma tekee tunnelmasta rauhallisen.