K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Helppo joulupöytä – mistä kannattaa oikaista ja mitä tehdä itse?

Helppo joulupöytä – mistä kannattaa oikaista ja mitä tehdä itse?

Kodin talous
Mitä kannattaa ostaa valmiina tai puolivalmiina, mitä kannattaa tehdä itse? Tässä parhaat vinkit helppoon, mutta upealta näyttävään joulupöytään.

JOULUAATON ILLALLINEN on monelle joulupyhän tärkein ateria, mutta itse aterian valmistaminen saattaa aiheuttaa päänvaivaa. Suunnittelu on onnistuneen joulupöydän A ja O. Suurin osa joulun stressistä häviää, kun on tarkka pelisuunnitelma tiedossa. Myös valmisteluaika kannattaa käyttää viisaasti, joten mieti mitä pitää ostaa, mitä tehdä milloinkin ja mistä kohdista kannattaa oikaista.

Mitkä asiat kannattaa tehdä itse?

Tietenkin ne ruoat, jotka voit tehdä etukäteen!

Graavaa kala etukäteen

Graavaa lohi tai siika pari päivää ennen jouluaattoa. Näin voit itse valita minkä makuista kalaa haluat. Itse tehty jouluinen graavilohi valmistuu melkein kuin itsestään ja maistuu jouluisen fenkolilta, kanelilta ja neilikalta. Kokeile myös ginigraavattua lohta tai graavisiikaa.

Paista kinkku aaton aattona

Kinkku on helppo paistaa itse, sillä se valmistuu uunissa yön yli. Kokeile tänä vuonna siirappista Cokiskinkkua tai usko klassikkoon valmistamalla perinteinen joulukinkku. Molemmissa paistat kinkun etukäteen ja kuorrutat juuri ennen tarjoamista.

Jäädyke säilyy pakastimessa

Jäädyke on jälkiruoista helpoin, sillä sen voi tehdä jopa viikkoa etukäteen ja nostaa pöydälle varttia ennen tarjoamista. Ihana luumujäädyke tai hauska piparkakkujäädyke on täydellinen lopetus jouluaaton aterialle.

Missä voi oikaista?

Puolivalmiiden ja valmiiden ruokien käyttö on täysin sallittua, mutta jos tekee mieli, niitä voi hieman tuunailla ennen tarjoamista.

Osta valmis kalkkuna ja tee vain kastike

Kalkkunan voi ostaa valmiina ja viipaloida juuri ennen tarjoamista. Miltä kuulostaisi helppo karpalokastike kalkkunalle?

Oikaise vihannessoseilla tai osta valmis laatikko ja tuunaa

Laatikot kuuluvat perinteiseen joulupöytään, mutta voivat tuntua hyvinkin työläiltä tehdä alusta asti itse. Oikaise käyttämällä valmiita soseita, kuten porkkanasosetta, tai osta kaupasta valmis laatikko ja tuunaa kermalla ja voilla. Valmiin laatikon voi avata ja siirtää isompaan uunivuokaan, sekoittaa joukkoon kermaa sekä voinokareita ja paistaa uunissa vielä hetken.

Valmis taikina joululeivonnaisiin

Pahimman joulustressin keskellä ei kannatta tehdä voitaikinaa tai piparkakkutaikinaa itse, sillä molempia löytyy pakastimesta. Poimi pakastealtaasta valmiit voitaikinalevyt ja piparkakkutaikina niin glögin seuralaiset ovat paistamista vaille valmiita.

Pirkka Parhaat kuivakakut – lisää vain kuorrute!

Joulun kuivakakkupaniikki on pelastettu kuin nappaat kaupasta Pirkka Parhaat maustekakun, taatelikakun tai porkkanakakun. Mehevä kakku tarvitsee vain kuorrutteen ja jälkiruoka on valmis tarjottavaksi.

Vinkki: Helppo ja kaunis kuorrute valmistuu sekoittamalla yhteen 2 dl tomusokeria ja 2 rkl granaattiomenamehua.

Lisää vinkkejä onnistuneeseen jouluun:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 35 ) Ei ( 1 )
Niksi-Pirkka
Lumikengät
Jos tennis-innostus on päässyt hiipumaan, tee vanhoista tennismailoista lumikengät. Siteiksi käy vaikka minisuksien siteet tai irtohihnat.
0 1 0
Pakastustölkit
Leikkaa pestyt maitotölkit hieman matalammiksi ja tee niihin läpät, jotka taitat kanneksi. Näihin on hyvä pakastaa keitot, marjat ja tehdä vaikka kesäjuhliin jäämöykky booliin. Nämä "tiiliskivet" eivät vie turhaa tilaa pakkasessa.
0 0 0
Avatun viinipullon korkki takaisin
Avattuun viinipulloon on haastavaa saada kunnolla korkki takaisin. Korkkisen korkin saa paikoilleen leivinpaperin avulla. Laita pieni leivinpaperin pala korkin ympärille ja työnnä takaisin pulloon. Näin viini säilyy parempana esim. seuraavaan päivään.
0 1 0
Perusteellinen kevätraivaus
Pitäisikö tehdä perusteellinen kevätraivaus tavaroille, muttei jaksaisi? Pyydä tarjous kotisi "kuolinpesän" ostosta ja laita kerrankin kunnolla uudet tuulet puhaltamaan. Vapise konmari!
0 0 0
Kaarituki paikoilleen
Jos rintaliivien kaarituki onnistuu puhkomaan itsensä kankaan läpi, saat reiän paikattua helpoiten kuumaliimalla. Liimausjäljen saa hiottua mukavan tuntuiseksi kynsiviilalla. Paras lopputulos tulee kiillotusviilalla.
0 0 0
Väsyneen hiihtäjän niksi
Väsyykö kädet hiihtäessä? Laita sauvat taakse ja pidä kädet rentona. Näin voit hiihtää, eikä tasapaino horju.
0 0 0