Duudsonien HP, Jarno ja Jarppi ottavat mukavan asennon ja ryhtyvät puhumaan naisista.

– Me miehet joskus kuvittelemme, että meillä olisi vaikutusvaltaa johonkin, mutta totuus on, että naiset tätä hommaa pyörittävät. Ilman äitejä ketään meitä ei olisi. Naiset ovat tärkeitä, Jarppi sanoo.

Naiset ovat syynä siihen, miksi Duudsonit ovat mukana Roosa nauha -kampanjassa taistelemassa rintasyöpää vastaan. Duudsonit ovat myös suunnitelleet tämän vuoden Roosa nauhan.

dudesons juttuun3

– Äidit, vaimot, tyttäret ja siskot antavat meille todella paljon. Nyt meillä on mahdollisuus antaa tämän kampanjan myötä jotain heille takaisin, Jarno sanoo.

Duudsonit suunnittelivat vuoden 2017 Roosa nauhan, jossa vaaleanpunaisella pohjalla komeilee särmikäs, musta Jussi-kuvio modernina versiona.

dudesons juttuun2

– On kunnia saada olla mukana tekemässä hyvää. Asia koskettaa meistä jokaista. Toivottavasti myös miehet ottavat Roosa nauhan osaksi asuaan ja kantavat sitä ylpeinä, HP sanoo.

Duudsonit kertovat, että Roosa nauha symboloi heille rohkeutta uskaltaa elää.

– Rohkeus vaatii asennetta ja löytyy ihmisestä sisältä. Me olemme tehneet itsekin monenlaisia rohkeutta vaativia temppuja, mutta aina on ollut mahdollisuus sanoa ei. Syövän kanssa sitä mahdollisuutta ei ole. On vaan mentävä rohkeasti etenpäin, vaikka eteen tulisi mitä tahansa, HP pohtii.

Duudsoneille rohkeutta ovat antaneet myös ihmiset ympärillä: läheiset, rakkaat ystävät, yhdessä olijat.

dudesons juttuun1

– On helpompaa olla rohkea, kun rinnalla on ihminen, joka ei jätä pulaan vaan on tukena ja valmis katsomaan asiat loppuun asti. Myös rinnalla kulkijan on oltava rohkea: valmis kohtaamaan vaikeita tunteita ja uskomaan tulevaan — siihen, että asiat voitetaan, Jarppi sanoo.

Roosa nauha -kampanjalla kerätyt varat lahjoitetaan suomalaiseen rintasyöpätutkimukseen ja sairastuneiden sekä heidän läheistensä tukemiseen. Roosa nauha -rintanauhat ja Pirkka Roosa nauha -tuotteet löydät kaikista K-ruokakaupoista.