K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Näin teet upean kukkaletin

Näin teet upean kukkaletin

Kauneus
Isin ja tyttöjen lettikirjan tekijä Matti Airola on suunnitellut kukkaletin Pirkalle.

Ohjeen on suunnitellut Pirkalle legendaarinen letintekijä Matti Airola. Kysyimme Matilta, miten isistä tuli letittäjä ja bloggaaja?

1. Alkuun ranskalainen letti

Letti vaihe1

Rajaa hiuksista osio päälaelta ja jaa se kolmeen osaan. Aloita ranskalaisen letin teko. Siirrä aina reunimmainen osio keskelle viereisen osion yli.

2. Lisää hiuksia

Letti vaihe2

Kun ranskalainen letti etenee, lisää aina sivulta hiuksia siirrettävän osion mukaan.

3. Klipsi apuun

Letti vaihe3

Kun olet edennyt letissä muutamat siirrot molemmilta puolilta, erota letin sisältä pieni osio hiuksia. Voit ojentaa osion letitettävän pidettäväksi tai käyttää apuna klipsiä. Toista sama toiselta puolelta.

4. Kaikki mukana?

Letti vaihe4

Jatka letittämistä kohti niskaa, kunnes kaikki hiukset ovat mukana letissä. Kiinnitä letti lopuksi hiuslenkillä.

5. Kolmiosainen palmikko

Letti vaihe5

Tee erillään olevaan pieneen osioon tavallinen kolmiosainen palmikko, eli siirrä aina reunimmainen osio keskelle viereisen osion yli.

6. Tehtävä: Lätytys

Letti vaihe6

Lätytä pienen palmikon ulommainen reuna, eli pidä palmikosta hellästi kiinni ja vedä toisen reunan lenkkejä isommiksi. Lätyttäminen kannattaa tehdä osissa, eli palmikon alkupuoli puolessa välissä letittämistä ja latvoihin asti päästyä letin loppuosa.

7. Kukka hiuksissa

Letti vaihe7

Kiinnitä pieni palmikko pienellä hiuslenkillä, kun se on valmis ja lätytetty. Kieritä palmikko rullalle kukan muotoon.

8. Da capo!

Letti vaihe8

Kun olet saanut kukan haluttuun muotoon, kiinnitä se hiuspinneillä. Tee myös toinen kukka letin toiselta puolelta erotettuihin hiuksiin. Halutessasi viimeistele kampaus pienillä kukkapinneillä.

Lisää lettejä?

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 4 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Ostopäätöksen tueksi
Onko vaikea tehdä ostopäätös esim. uuden paidan tai kattilan kohdalla? Mietit onko ostos liian kallis? Vertaa hintaa tuntipalkkaasi tai yhden päivän käyttörahaan, ja mieti onko ostos sen arvoinen. Helpottaa kummasti!
1 2 0
Avaimet turvaan taaperolta
Avaimet turvaan taaperolta
Varastaako taaperosi eteisen pöydällä olevat avaimet, mutta et halua porata vuokra-asunnon seinään reikää avainkaapille? Ei hätää, virkkaa tai solmi avainkipolle amppeli, jonka voit ripustaa naulakkoon. Avaimet ovat nyt turvassa alle metrin mittaiselta näpistelijältä.
3 5 0
Patakintaat sormia lämmittämään
Jäivätkö tumppusi tai hanskasi kotiin, kun lähdit ulos lastenrattaiden kanssa? Kiinnitä patakintaat narulla rattaiden työntöosaan, niin sormesi ei enää palele.
1 1 0
Helposti juustoraastetta
Saat juustoraastetta kädenkäänteessä, pilko juusto paloiksi ja laita se smoothiekoneeseen. Noin 5 sekunnin pyöritys ja juusto on raastettu.
0 3 0
Kaikki hunaja käyttöön
Kun hunajapurkin laidoilla on vielä hunajaa, kaada hieman lämmintä vettä purkkiin, sulje kansi ja ravista, jotta kaikki hunaja sulaa veteen. Kaada lopuksi hunajavesi teen sekaan. Näin saat kaikki hunajat käytettyä ja purkki on puhdas kierrätystä varten!
0 2 0
Joustavaa sidontaliinaa sukista
Sekajätteeseen muutoin joutuvista rikkoutuneista tai muuten käytöstä poistettavista sukista saa kestävää ja joustavaa sidontanarua esim. köynnösten, omenapuunoksien yms. tukemiseen. Leikkaa sukat varresta alkaen noin 2 cm:n lenkeiksi ja pujottele lenkit yhteen naruksi. Yhdestä nilkkasukasta tulee jo pitkä naru!
0 1 0