K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Automyyjä palveluksessasi!

Automyyjä palveluksessasi!

Kodin talous
Millaista hyötyä kokin, ravintolayrittäjän tai laulajan urapolusta on automyyjän työssä? Lue kolmen alanvaihtajan tarinat.

K-Autossa työskentelee yli 200 automyyjää. Uusilta myyjiltä ei edellytetä kokemusta autoalalta, mutta myyntityöstä on hyvä olla aiempaa näyttöä. Tärkeintä työssä on asiakkaan aito kohtaaminen.

automyyja Mia Mickelsson2

Yrittäjyys hioi pelisilmää

”Työskentelin vajaat kymmenen vuotta ravintola-alalla erilaisissa työtehtävissä, myös yrittäjänä lähiöpubissa. Se oli hyvä koulu kaikenlaisten ihmisten kohtaamiseen. Ravintola-alan jälkeen toimin kolmisen vuotta Alkossa myyjänä ja palvelumestarina.

Automyyjän työn aloitin vajaa vuosi sitten. Henkilökohtaisessa elämässäni oli käännekohta, jonka myötä kaipasin muutosta ja lisähaastetta myös työhön. Autot ovat aina kiinnostaneet minua ja lapsena haaveilin salaa F1-mekaanikon urasta. K-Autossa pääsin koulutusohjelmaan, joka tuntui turvalliselta tavalta siirtyä täysin uudelle alalle. Työn ohella suoritettava Volkswagen-myyjätutkinto antoi vielä lisävarmuutta työhön.

Vankka asiakaspalvelutausta on antanut pelisilmää erilaisten ihmisten kohtaamiseen. Otan rohkeasti kaikki asiakkaat vastaan ja hyödynnän omaa persoonaani. Positiivinen asenne, aito kiinnostus ja kuunteleminen ovat tärkeitä tässä työssä.En koe jääväni varjoon melko miesvaltaisellaalalla, vaikka yhä joskus törmäänkin ennakkoluuloihin. Osa asiakkaista taas asioi mieluummin naismyyjän kanssa. Automyyjän työn huippuhetki on uuden auton luovutus: on mahtavaa nähdä asiakkaan ilme ja fiilistellä uutta upeaa autoa yhdessä!”

Miia Mickelsson, K-Auto Hyvinkää

automyyja Eetu Tammi2

Kokista tuli joustava myyjä

”Kouluttauduin alun perin ravintolakokiksi ja työskentelin seitsemän vuotta Turun parhaissa ravintoloissa ja ruotsinlaivalla. Sitten ammatin työajat alkoi mietityttää ja tarjoutui sopiva sauma vaihtaa alaa. Myyntityö on aina kiinnostanut minua. Aloitin automyyjänä vajaa vuosi sitten.

Ravintola-ala opetti joustamaan suuntaan ja toiseen. Sen ansiosta osaan palvella kaikenikäisiä ihmisiä paremmin ja ennakkoluulottomammin. Minulla on sosiaalinen luonne ja aitoa halua palvella jokaista asiakasta hyvin. Olen aika itsekriittinen ja haluan kehittyä tässä työssä koko ajan. Olen jo saanut palautetta siitä, että suoriudun hankalistakin tilanteista hyvin ja yritän aina löytää vaihtoehtoja. En ole kaivannut kokin työtä, mutta taidot ovat yhä tallella. Ruoanlaitto kiinnostaa kotona enemmän, kun sitä ei enää tee työkseen.”

Eetu Tammi, K-Auto Turku

automyyja Timo Turunen2

Laulaja ei ujostele asiakkaita

”Minulla on aina ollut kaksi ammattia. Olen keikkaillut laulajana yli 20 vuotta nimellä Teo Turunen ja ollut muun muassa Tangomarkkinoiden finaalissa vuonna 2013. Lisäksi olen tehnyt vuosien varrella monenlaista myyntityötä. Aloitin vaihtoautomyyjänä kaksi vuotta sitten.

Olen yhdeltä koulutukseltani automekaanikko ja haaveilin autokauppiaan työstä parikymmentä vuotta ennen kuin uskalsin aloittaa. Työ on vilkkaalle luonteelleni sopivan hektistä, ja parasta siinä ovat ihmiset. Keikkailevan artistintyöstä on ollut hirveästi apua. Olenhan tottunut esiintymään, enkä ole kauhean ujo. Minun on helppo lähestyä ihmisiä ja heidän minua. Olen sosiaalinen ja nopea lukemaan ihmisiä. Huomaan äkkiä, miten kutakin asiakasta kannattaa palvella ja voiko esimerkiksi viljellä huumoria.

Tässä työssä on tärkeintä palvella kaikkia yhtä hyvin. Ketään ei saa arvostella, vaan kaikki ovat samalla viivalla. Saan eniten kiksejä onnistumisista: kun löydän asiakkaalle sellaisen auton, jota hän lähti etsimään ja hän on palveluun erittäin tyytyväinen. Mikä voisi olla parempaa.”

Timo Turunen, K-Auto Joensuu

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 61 ) Ei ( 3 )
Niksi-Pirkka
Kukkien hoito-ohjeet tallessa
Kukkien hoito-ohjeet
Unohtuvatko kukkien hoito-ohjeet helposti? Leikkaa ruukun ympärillä olevasta muovista hoito-ohje ja teippaa se muoviruukkuun. Voit unohtaessa kurkata suojaruukun sisään.
0 1 0
Tikkana talvipäivään
Valele jääkylmällä vedellä silmäsi, kasvosi ja niskasi aamupesun yhteydessä. Nappaa edellisenä iltana kylmän terassin naulaan jättämäsi pyyhe. Kuivaa huolellisesti. Olet taatusti pirtsakkana valmis uuteen päivään pikaisen kylmäkäsittelyn jälkeen.
1 0 0
Meikki pois hellävaraisesti
Helppo tapa poistaa vedenkestäväkin meikki on pyyhkäistä se ripsistä ja kasvoista Pirkka lasten puhdistuspyyhkeillä. Ei silmien kirvelyä ja on tehokas ja edullinen tapa.
0 0 0
Erota oma pyyhkeesi muista
Erota oma pyyhkeesi muista
Kylpylöissä asiakkaat tuovat pesutiloihin kymmeniä samanlaisia, valkoisia pyyhkeitä. Vältät oman pyyhkeesi sekoittumisen merkkaamalla sen värillisellä nauhalla. Tähän soveltuu hyvin uusista vaatteista niihin ommellut, talteen ottamasi ripustusnauhat. Kun laitat jokaiselle perheenjäsenelle vielä eri värisen nauhan, pyyhkeet pysyvät hyvin järjestyksessä!
5 2 0
Pääsiäisruohon kylvö helposti
Pääsiäisruohon kylvö
Kun kylvät pääsiäisruohoa niin laita astian pohjalle Pirkka tuorekelmua. Multa kelmun päälle niin, että kelmua ei näy. Saat ruohon helposti pois astiasta pääsiäisen jälkeen. Astia pysyy siistinä eikä ruohon juuret tartu astiaan kiinni.
0 2 0
Appelsiinit syöntijärjestykseen
Säästä banaaneissa olevat tarrat ja laita ne merkiksi appelsiineihin. Eli kun laitat uusia appelsiineja koriin niin merkitse vanhemmat tarroilla, näin tulee syötyä vanhemmat ensin!
5 0 0