K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Auri Kananen: Puhdistusaineita maltilla

Auri Kananen: Puhdistusaineita maltilla

Henkilöt
Siivousvideoillaan miljoonayleisön TikTokissa kerännyt Auri Kananen ei turhaan lotraa puhdistusaineilla. Lue Aurin vinkit ekologisempaan jynssäämiseen.

Arjen ekoteko

RAKASTAN SIIVOAMISTA. Mitä likaisempi koti, sitä isomman tyydytyksen jynssääminen antaa. Teininä elin melkoisen sotkun keskellä, mutta kaverien huoneita ja koteja olen tykännyt aina raivata. Sen takia päädyin siivousalallekin.

Työssäni olen oppinut, että lian irrottamisen kannalta oleellisimpia tekijöitä ovat pesuaine, lämpötila, mekaaninen hankaus ja aika. Usein ihmiset ovat liian malttamattomia ja kaatavat tahrojen päälle hirveät määrät pesuainetta. Se ei ole tahranpoiston eikä ekologisuuden kannaltakaan paras ratkaisu. Annostelen tahralle vain pienen määrän puhdistusainetta ja annan sen vaikuttaa rauhassa. Sen jälkeen tahra yleensä irtoaa, kun sitä vain jaksaa hangata.

Tavalliseen pyykkikoneelliseen kaadan nestemäistä pesuainetta vain puoli ruokalusikallista. Määrä riittää, jos vaatteissa ei ole sitkeää likaa. Tämä on taloudellistakin, koska pesuainepullo kestää pitkään. Kodin siivouksessa käytän mikrokuituliinoja, jotka kastan veteen ja puristan liian veden pois. Nihkeä mikrokuituliina poistaa pölyt ja liat tehokkaasti kaikilta pinnoilta. Se sopii wc:n puhdistukseenkin, koska imee sisäänsä bakteereja.

Toinen tärkeä pinttyneen lian irrottaja on ikkunakaavin, jolla kiinni palanut ruoka lähtee hellalta tai uunista. Hyviin välineisiin investoiminen on ekoteko itsessään, koska silloin ei tarvitse käyttää niin paljon pesuaineita. Mikrokuituliinoja ja ikkunaskrapoja löytyy hyvin varustelluista ruokakaupoista. Siivousliinat pesen 95 asteessa pesukoneessa, jolloin ne puhdistuvat tehokkaasti. Korkean lämpötilan pesuohjelma tekee koneellekin hyvää ja poistaa rummusta sekä putkistoista pesuainejäämiä. Uskon, että se pidentää näin myös pesukoneen ikää.”

Kuka?

Auri Kananen, 28, on siivous-yrityksen palveluesimies.

Mistä tunnetaan?

TikTokista, jossa Aurin videoilla on 3,7 miljoonaa seuraajaa.

Tämän opin kantapään kautta...

”Siivousurani alussa pesin mustan komposiittialtaan kloorilla ja se haalistui laikukkaaksi. Oppi meni perille kerrasta.”

Lue lisää ekotekoja:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 340 ) Ei ( 4 )
Niksi-Pirkka
Kukkien hoito-ohjeet tallessa
Kukkien hoito-ohjeet
Unohtuvatko kukkien hoito-ohjeet helposti? Leikkaa ruukun ympärillä olevasta muovista hoito-ohje ja teippaa se muoviruukkuun. Voit unohtaessa kurkata suojaruukun sisään.
0 0 0
Tikkana talvipäivään
Valele jääkylmällä vedellä silmäsi, kasvosi ja niskasi aamupesun yhteydessä. Nappaa edellisenä iltana kylmän terassin naulaan jättämäsi pyyhe. Kuivaa huolellisesti. Olet taatusti pirtsakkana valmis uuteen päivään pikaisen kylmäkäsittelyn jälkeen.
0 0 0
Meikki pois hellävaraisesti
Helppo tapa poistaa vedenkestäväkin meikki on pyyhkäistä se ripsistä ja kasvoista Pirkka lasten puhdistuspyyhkeillä. Ei silmien kirvelyä ja on tehokas ja edullinen tapa.
0 0 0
Erota oma pyyhkeesi muista
Erota oma pyyhkeesi muista
Kylpylöissä asiakkaat tuovat pesutiloihin kymmeniä samanlaisia, valkoisia pyyhkeitä. Vältät oman pyyhkeesi sekoittumisen merkkaamalla sen värillisellä nauhalla. Tähän soveltuu hyvin uusista vaatteista niihin ommellut, talteen ottamasi ripustusnauhat. Kun laitat jokaiselle perheenjäsenelle vielä eri värisen nauhan, pyyhkeet pysyvät hyvin järjestyksessä!
2 0 0
Pääsiäisruohon kylvö helposti
Pääsiäisruohon kylvö
Kun kylvät pääsiäisruohoa niin laita astian pohjalle Pirkka tuorekelmua. Multa kelmun päälle niin, että kelmua ei näy. Saat ruohon helposti pois astiasta pääsiäisen jälkeen. Astia pysyy siistinä eikä ruohon juuret tartu astiaan kiinni.
0 0 0
Appelsiinit syöntijärjestykseen
Säästä banaaneissa olevat tarrat ja laita ne merkiksi appelsiineihin. Eli kun laitat uusia appelsiineja koriin niin merkitse vanhemmat tarroilla, näin tulee syötyä vanhemmat ensin!
2 0 0