K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Askartele hauska hapsuviiri

Askartele hauska hapsuviiri

Tee itse
Juhlakoristeet on kiva tehdä itse, jolloin tilaisuuden ilmeestä saa yhtenäisen. Ripusta seinälle vaikka hauska koristenauha tai hapsuviiri.

Näin teet koristenauhan

Tarvitset koristenauhaan ohutta rautalankaa, sakset, kukkasuppiloita, oksia, kortteja, klemmareita, sakset ja kuminauhoja. Tupsuihin voit käyttää esimerkiksi kertakäyttöliinaa ja kreppipaperia, joita saat esimerkiksi K-Citymarketista.

  • Leikkaa kertakäyttöliinasta 40 × 30 cm pala ja taita se kaksinkerroin kokoon 20 × 30 cm.
  • Leikkaa pala 7 mm paksuiksi hapsuiksi, jätä reuna ehjäksi 3 cm ennen taitetta.
  • Levitä pala auki, aseta se sileäksi levyksi pöytää vasten ja kääri tiukalle rullalle.
  • Taita rulla kaksinkerroin tupsuksi. Yläosa jää lenkiksi, kun kierrät sen ympärille esimerkiksi ohuen kuminauhan.
  • Pingota ripustusta varten ohut rautalanka tiukaksi "vaijeriksi".
  • Ripusta vaijeriin vuorotellen tupsuja ja kortteja esimerkiksi klemmarilla. Kierrä myös leikkokukkien suppilojen ympärille rautalangan pätkiä ja kiinnitä niitä ripustusvaijeriin. Laita suppiloihin vähän vettä ja kevyitä oksia tai kukkia.

Näin teet hapsuviirin

Tee-itse-viiri-artikkeli.jpg

Tarvitset hapsuviiriin silkkipaperia, jota löydät esimerkiksi K-Citymarketista. Esimerkissämme käytettyjen silkkipapereiden arkkikoko on 50 × 70 cm ja valmiin hapsun pituus on noin 20 cm. Yhdessä paketissa on 5 arkkia, joista saat 10 hapsua viirin paksuudesta ja käsialastasi riippuen.

  • Taita isot arkit pitkältä sivulta puoliksi.
  • Leikkaa hapsuja taitetta kohti, jätä taitteeseen ehjää noin 8 cm, jotta saat kiepautettua hapsun narun ympärille.
  • Katkaise hapsutus noin 12 cm välein erillisiksi hapsuiksi.
  • Kiinnitä hapsuaihiot pitkän narun ympärille valmiiksi hapsuiksi.

Lisää juhla-askarteluvinkkejä

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 0 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Kukkien hoito-ohjeet tallessa
Kukkien hoito-ohjeet
Unohtuvatko kukkien hoito-ohjeet helposti? Leikkaa ruukun ympärillä olevasta muovista hoito-ohje ja teippaa se muoviruukkuun. Voit unohtaessa kurkata suojaruukun sisään.
0 0 0
Tikkana talvipäivään
Valele jääkylmällä vedellä silmäsi, kasvosi ja niskasi aamupesun yhteydessä. Nappaa edellisenä iltana kylmän terassin naulaan jättämäsi pyyhe. Kuivaa huolellisesti. Olet taatusti pirtsakkana valmis uuteen päivään pikaisen kylmäkäsittelyn jälkeen.
0 0 0
Meikki pois hellävaraisesti
Helppo tapa poistaa vedenkestäväkin meikki on pyyhkäistä se ripsistä ja kasvoista Pirkka lasten puhdistuspyyhkeillä. Ei silmien kirvelyä ja on tehokas ja edullinen tapa.
0 0 0
Erota oma pyyhkeesi muista
Erota oma pyyhkeesi muista
Kylpylöissä asiakkaat tuovat pesutiloihin kymmeniä samanlaisia, valkoisia pyyhkeitä. Vältät oman pyyhkeesi sekoittumisen merkkaamalla sen värillisellä nauhalla. Tähän soveltuu hyvin uusista vaatteista niihin ommellut, talteen ottamasi ripustusnauhat. Kun laitat jokaiselle perheenjäsenelle vielä eri värisen nauhan, pyyhkeet pysyvät hyvin järjestyksessä!
2 0 0
Pääsiäisruohon kylvö helposti
Pääsiäisruohon kylvö
Kun kylvät pääsiäisruohoa niin laita astian pohjalle Pirkka tuorekelmua. Multa kelmun päälle niin, että kelmua ei näy. Saat ruohon helposti pois astiasta pääsiäisen jälkeen. Astia pysyy siistinä eikä ruohon juuret tartu astiaan kiinni.
0 0 0
Appelsiinit syöntijärjestykseen
Säästä banaaneissa olevat tarrat ja laita ne merkiksi appelsiineihin. Eli kun laitat uusia appelsiineja koriin niin merkitse vanhemmat tarroilla, näin tulee syötyä vanhemmat ensin!
2 0 0