K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Apua senioreiden arkeen verkossa

Apua senioreiden arkeen verkossa

Henkilöt
Neuvontapalvelu auttaa senioriasiakasta löytämään ruokaostokset kotiovelle toimittavan K-ruokakaupan sekä auttaa tilauksen tekemisessä puhelimen välityksellä.

ERÄS IÄKKÄÄMPI ROUVA kiitteli, että arki on helpottunut, kun ei enää tarvitse ajaa kauppaan taksilla. Ostokset voi tilata puhelinpalvelun kautta ja ne tulevat suoraan kotiin, kertoo Katri Kenola, K-Ruoka-verkkokaupan kehityspäällikkö.

Moni suomalainen on tehnyt tänä vuonna ensimmäistä kertaa ruokaostokset netissä. Poikkeuksellinen vuosi on vaatinut nopeita muutoksia myös K-ryhmän ruokakaupoilta, joiden verkkokauppatoiminta laajeni keväällä kertarysäyksellä.

Suurin kynnys verkkokauppoihin on yhä iäkkäämmillä asiakkailla, jotka kokevat netissä ostamisen vaikeaksi. Senioreiden avuksi käynnistettiinkin maaliskuun lopussa neuvonta- ja tilauspalvelu, jossa K-ryhmän asiakaspalvelija auttaa asiakasta kauppaostosten kanssa.

– Opastamme puhelimessa kohta kohdalta, kuinka asiakas voi luoda K-Ruoka-verkkokauppaan tunnukset ja valita haluamansa tuotteet. Jos verkkotilaaminen kuitenkin vielä arveluttaa asiakasta tai hänellä ei ole käytössään nettiä, kirjaamme ylös ostotilauksen. Hän voi maksaa ostokset kortilla kotiinkuljetuksen yhteydessä, Katri Kenola kertoo.

Ensin asiakaspalvelija toki aina tarkistaa, onko soittajan alueella kotiinkuljetuspalvelua. Osa kaupoista kerää ruokaostokset valmiiksi, ja asiakas voi käydä noutamassa ne itse. Palaute on osoittanut, että puhelinpalvelulle on ollut tarvetta. Keväällä senioreita avustaneen Eero Kanteleen mieleen on jäänyt ikimuistoisia kohtaamisia.

– Koronavuosi on ollut monelle vanhukselle rankka kokemus ja lisännyt yksinäisyyden tunnetta, kun läheiset eivät ole voineet käydä heidän luonaan. Se kävi ilmi monessa puhelussa.

Kokemukset ovat olleet avartavia myös K-ryhmän puhelinpalvelussa työskenteleville. Vaikka suomalaiset mielletään usein teknologian edelläkävijöiksi, meillä on yhä paljon ihmisiä, jotka eivät osaa tai pysty hoitamaan asioitaan netissä.

Maksullinen puhelintilauspalvelu palvelee arkipäivisin klo 9–16 numerossa 0600 023 25.

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 1 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Lumikengät
Jos tennis-innostus on päässyt hiipumaan, tee vanhoista tennismailoista lumikengät. Siteiksi käy vaikka minisuksien siteet tai irtohihnat.
0 1 0
Pakastustölkit
Leikkaa pestyt maitotölkit hieman matalammiksi ja tee niihin läpät, jotka taitat kanneksi. Näihin on hyvä pakastaa keitot, marjat ja tehdä vaikka kesäjuhliin jäämöykky booliin. Nämä "tiiliskivet" eivät vie turhaa tilaa pakkasessa.
0 0 0
Avatun viinipullon korkki takaisin
Avattuun viinipulloon on haastavaa saada kunnolla korkki takaisin. Korkkisen korkin saa paikoilleen leivinpaperin avulla. Laita pieni leivinpaperin pala korkin ympärille ja työnnä takaisin pulloon. Näin viini säilyy parempana esim. seuraavaan päivään.
0 1 0
Perusteellinen kevätraivaus
Pitäisikö tehdä perusteellinen kevätraivaus tavaroille, muttei jaksaisi? Pyydä tarjous kotisi "kuolinpesän" ostosta ja laita kerrankin kunnolla uudet tuulet puhaltamaan. Vapise konmari!
0 0 0
Kaarituki paikoilleen
Jos rintaliivien kaarituki onnistuu puhkomaan itsensä kankaan läpi, saat reiän paikattua helpoiten kuumaliimalla. Liimausjäljen saa hiottua mukavan tuntuiseksi kynsiviilalla. Paras lopputulos tulee kiillotusviilalla.
0 0 0
Väsyneen hiihtäjän niksi
Väsyykö kädet hiihtäessä? Laita sauvat taakse ja pidä kädet rentona. Näin voit hiihtää, eikä tasapaino horju.
0 0 0