K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Anja Snellman: Kaikki kiertoon

Anja Snellman: Kaikki kiertoon

Henkilöt
Anja Snellman nauttii kierrättämisestä ja rakastaa luontoa. Harvoja asioita hän haluaa omistaa.

Minun ekotekoni

”Kierrätän kaiken, minkä voin. Ostan hyvin vähän mitään uutena, ja vain harvoja esineitä ja asioita haluan omistaa. Huonekalut etsin kirppiksiltä, ja lahjoitan käytettyjä vaatteita ja astioita eteenpäin. Etsin kohteita, jotka tarvitsevat esimerkiksi käytettyjä liinavaatteita ja ottavat lahjoituksia vastaan, kuten löytöeläintalot. Kirjoja vien mielelläni koulujen ja hoitolaitosten kirjastoihin.

Saan kierrättämisestä mielihyvää, sillä siten voin myös auttaa muita. Olen aina suosinut yksinkertaisia luonnonmateriaaleja. Kiinnostuin 1980-luvulla lukemaan tarkemmin kodinhoitotuotteiden sisältömerkintöjä ja aloin ostaa niitä luontaistuotekaupoista ja muista ekokaupoista.

Kiinnitän huomiota hajusteisiin, optisiin vaalentajiin, fosfaatteihin ja kaikenlaisiin synteettisiin ainesosiin. Tykkään käyttää myös äitini ”joka naisen niksikirjaa” ja Marttojen oppaita esimerkiksi vanhoihin luontoystävällisiin puhdistuskeinoihin. Äitini käytti muun muassa mänty- öljypohjaista mäntysuopaa moneen muuhunkin puhdistukseen kuin vain matonpesuun.

Suosin myös täyttöpakkauksia, enkä ruokaostoksilla osta muovikasseja, vaan käytän kangaskasseja. Suutaria ja ompelimopalveluja käytän säännöllisesti, jotta saan pidennettyä lempikenkieni tai -vaatteideni käyttöikää. Ryhdyin kasvissyöjäksi 17-vuotiaana, siis jo 1970-luvulla. Se lähti joogaharrastuksestani, joka sai minut kiinnostumaan biodynaamisesta ruoasta.

Olen aina rakastanut luontoa, niin kaupungin kasvatti kuin olenkin. Minulla on kotonani paljon kasveja ja neljä koiraa, eli luonto on läsnä vahvasti sielläkin. Vietän paljon aikaa myös toisessa kodissani Suomusjärvellä vuodenaikoja seuraillen ja puutarhaa hoitaen.”

Kuka

Anja Snellman, 67, kirjailija ja terapeutti.

Mistä tunnetaan?

Tehnyt 30 kirjaa. Uusin teos Kaikki minun isäni on myynnissä K-Citymarketeissa.

Tämän opin kantapään kautta...

”Mikään teko ei ole liian pieni ekoteko. Kaikki muutokset lähtevät pienistä askelista, ja jokainen saa itse päättää ne askeleet.”

Lue lisää ekotekoja:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 295 ) Ei ( 18 )
Niksi-Pirkka
Kerma käy ruokaan kuin ruokaan
Parasta ennen päiväysen ohi mennyttä kermaa ei koskaan kannata heittää pois vaan se käy ruokaan kuin ruokaan antamaan lisämakua ja mehevyyttä.
0 1 0
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Tiskirätin voi ripustaa näppärästi kuivumaan astiankuivauskaapin alaritilään pyykinpesussa käytettävän sukkanipistimen avulla. Rätti on helposti saatavilla muttei kuivuessaan tipahda tiskialtaaseen esim. likoamassa olevien astioiden sekaan mikä parantaa keittiöhygieniaa.
0 0 0
Fine diningia kotona
Ei varaa käydä fine dining ravintolassa? Tee kodistasi fine dining ravintola helposti! Valkoiseksi pöytäliinaksi sopii esimerkiksi valkoinen lakana. Valot himmeälle, hieno kattaus kynttilöineen, taustalle musiikkia ja omatekoinen kolmen ruokalajin illallinen, muuta ei tarvita!
1 1 0
Sammalta kiville
Uudella pihalla isot kivet saavat nopeasti kauniinvihreän sammalpeitteen,kun huuhtelet tyhjät piimä-tai juguttipurkit vedellä ja kaadat seoksen kiven päälle. Sammaleen kasvu nopeutuu huomattavasti.
0 2 0
Helpotusta kakun koristeluun
Kakun koristelu ja kerman levitys vaativat pyörivän alustan. Ota mikroaaltouunista lautanen sekä rullilla pyörivä kehikko ja aseta pöydälle kakku sen päällä. Pyörivä kakkualusta on siinä.
0 3 0
Lisäravinne ja kastelupullo kasveille
Lisäravinne / kastelupullo kasveille
Tyhjästä salaatinkastikepullosta saat oivallisen kastelu,- lisäravinteen annostelupullon. Vettä tai ravinnetta ei mene kasveille liikaa, kun puristepullo on helppo käyttää.
0 1 0