K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ajetaan me moottorilla

Ajetaan me moottorilla

Liikunta
Sähköpyöräily on nosteessa ja pyöriä on tarjolla moneen tarpeeseen. Mitä sähköpyörää hankkiessa kannattaa ottaa huomioon?

Sähköpyörät saivat kansan polkimille ja rohkaisivat pidemmille reiteille.

Sähköpyöriä on tarjolla sekä kaupunkiajoon, työmatkapyöräilyyn että maastoajoon. Myös pelkällä lihasvoimalla liikkuvien pyörien valikoima on kasvanut huimasti. Leveärenkaiset, soratielle soveltuvat gravel-pyörät ovat uusimpia tulokkaita.

Millainen pyörä sopii minulle?

Pyörä kannattaa valita käyttötarkoituksen mukaan. Kaupunkipyörässä on lokasuojat ja tavarateline, ja sen päälle on helppo nousta. Maastoon soveltuu töyssyjä kestävällä rungolla ja renkailla varustettu pyörä.

Työmatkapyöräilijän kannattaa puolestaan kiinnittää huomio renkaiden rullaavuuteen sekä hyvään ajoasentoon. Laajassa pyörämallien kirjossa sekä rungon koon valinnassa saa apua asiantuntevalta myyjältä.

Mitä lisävarusteita tarvitsen?

Pyöräilykypärä on jokaisen pyöräilijän tärkein lisähankinta. Hyvä kypärä istuupäähän napakasti ja on säädettävissäleukahihnan ja sovituspalojen avulla.

Hihnan ja leuan väliin pitäisi mahtua yksi tai kaksi sormea. Varmista, että kypärä suojaa hyvin myös otsan alueen.

Minkälainen lukko kannattaa valita?

Korkealaatuinen lukko suojaa pyörän varmimmin varkailta. Metallirunkoinen U-lukko kiinnittää pyörän tukevasti kaiteeseen tai telineeseen. Taitettava lukko on U-lukkoa kompaktimpi ja kätevä pitää mukana.

Ketjulukko puolestaan on helppo kiinnittää mihin tahansa kiinteään esineeseen. Turvallisinta on kiinnittää pyörä lukolla rungosta.

Minkälaiset pyöräilyvaatteet tarvitsen?

Pyöräilyvaatteita valitessa kannattaa pohtia harrastuksen laatua ja säännöllisyyttä: pyöräiletkö keskipitkiä matkoja maastossa vai pitkiä matkoja maantiellä?

Olosuhteista riippumatta pyöräilijän perusvaatetukseen kuuluvat aina pyöräilyhousut, säänmukainen pyöräilytakki tai -paita sekä pyöräilyyn sopivat tekniset alusvaatteet. Hengittävät sukat ja pyöräilyhanskat tuovat lisämukavuutta.

Kaipaatko kokemuksia sähköpyöräilystä? Tutustu näihin!

Parasta pyöräilyyn

pyorailytarvikkeet juttukuva

Naisten lyhythihainen Pearl Izumi Quest Jersey -pyöräilypaita pitkällä vetoketjulla ja selkätaskulla, 59,90 €, Intersport. Kangaspäällysteinen, 85-senttinen Kryptonite Keeper 785 -ketjulukko kulkee helposti mukana, 51,90 €, Intersport. Halo-valosetissä on etuvalo (600 lm) ja takavalo (15 lm) sekä akku. Neljä eri vilkkutoimintoa ja jarruvalo, 34,90 €, Intersport. Moderni, takaa matala Giro Fixture Mips -maastokypärä kiristyspannalla ja heijastavilla yksityiskohdilla, 99,90 €, Intersport. Pearl Izumin PRO Barrier WxB -kengänsuojat pitävät pyöräilijän jalat kuivina ja lämpöisinä ikävässäkin säässä, 59 €, Intersport.

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 13 ) Ei ( 2 )
Niksi-Pirkka
Kerma käy ruokaan kuin ruokaan
Parasta ennen päiväysen ohi mennyttä kermaa ei koskaan kannata heittää pois vaan se käy ruokaan kuin ruokaan antamaan lisämakua ja mehevyyttä.
0 1 0
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Tiskirätin voi ripustaa näppärästi kuivumaan astiankuivauskaapin alaritilään pyykinpesussa käytettävän sukkanipistimen avulla. Rätti on helposti saatavilla muttei kuivuessaan tipahda tiskialtaaseen esim. likoamassa olevien astioiden sekaan mikä parantaa keittiöhygieniaa.
0 0 0
Fine diningia kotona
Ei varaa käydä fine dining ravintolassa? Tee kodistasi fine dining ravintola helposti! Valkoiseksi pöytäliinaksi sopii esimerkiksi valkoinen lakana. Valot himmeälle, hieno kattaus kynttilöineen, taustalle musiikkia ja omatekoinen kolmen ruokalajin illallinen, muuta ei tarvita!
1 1 0
Sammalta kiville
Uudella pihalla isot kivet saavat nopeasti kauniinvihreän sammalpeitteen,kun huuhtelet tyhjät piimä-tai juguttipurkit vedellä ja kaadat seoksen kiven päälle. Sammaleen kasvu nopeutuu huomattavasti.
0 2 0
Helpotusta kakun koristeluun
Kakun koristelu ja kerman levitys vaativat pyörivän alustan. Ota mikroaaltouunista lautanen sekä rullilla pyörivä kehikko ja aseta pöydälle kakku sen päällä. Pyörivä kakkualusta on siinä.
0 3 0
Lisäravinne ja kastelupullo kasveille
Lisäravinne / kastelupullo kasveille
Tyhjästä salaatinkastikepullosta saat oivallisen kastelu,- lisäravinteen annostelupullon. Vettä tai ravinnetta ei mene kasveille liikaa, kun puristepullo on helppo käyttää.
0 1 0